Egyénre szabott, közös döntés alapján megtervezett terápiát biztosít a pácienseknek a MOVEMED – Mozgásrehabilitációs Központ Pécsen. A mozgásszervi problémával érkezők magas szintű, komplex ellátásban részesülnek a könnyen megközelíthető, modern eszközökkel felszerelt rendelőben.

A rehabilitáció sikerességéhez nemcsak egy szakszerűen összeállított terápiára van szükség. A szakmaiság mellett az empátia, a pácienshez való igazodás ugyanolyan fontos szempont. A pécsi mozgásrehabilitációs központot éppen azzal a céllal nyitották meg, hogy a betegek barátságos környezetben gyógyulhassanak, miközben tudják, hogy figyelnek rájuk.

Alapos vizsgálat előzi meg a terápiát

A Movemed képzett szakemberekből álló csapata együttműködésben, családias hangulatban dolgozik. A kis létszámnak köszönhetően közvetlen kapcsolatban állnak egymással, a konzultáció lehetősége folyamatosan biztosított. A középpontba a beteg kerül, így a legoptimálisabb kezelést kapja.

A modern eszközökkel felszerelt magánrendelőben barátságos légkör fogadja a pácienseket

– A terápia megkezdése előtt alapos kivizsgálást végzünk, hiszen csak biztos diagnózis alapján kezeljük a pácienseket – hangsúlyozta Dr. Lővei Csilla, reumatológus, immunológus, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos, a Movemed alapítója. – Ezáltal tudjuk a legmegfelelőbb kezelést ajánlani. Amennyiben a felmérés során úgy látjuk, hogy a páciens számára mi nem tudjuk a szükséges terápiát biztosítani, más lehetőségeket, szakembereket javaslunk neki.

Foglalkozási körük széles: reumatológiai, immunológiai és rehabilitációs ellátást is nyújtanak. Az általuk végzett terápiák segíthetnek a gyulladásos vagy degeneratív gerinc- és ízületi elváltozások, csontritkulás, csontelhalás, valamint lágyrészi elváltozások esetén. Kezeléseik alkalmasak a sérülések és a különféle műtéti – traumatológiai, ortopédiai, ideggyógyászati, idegsebészeti, érsebészeti – beavatkozások utáni rehabilitációban.

A Movemed munkatársai: Dr. Lővei Csilla, Pinczker Veronika, Nagyné Virág Éva, Herceg Dorina

– Magánrendelőnk egyedülálló abban a tekintetben, hogy egyszerre funkcionál orvosi rendelőként és terápiás helyszínként – emelte ki Dr. Lővei Csilla. – Más szakorvosok írásos beutalását is elfogadjuk, de a vizsgálatokat saját rendelőnkben is készséggel elvégezzük, majd pedig a páciensek ugyanitt meg is kaphatják a szükséges ellátást.

Optimális kezeléssel segítenek a problémákon

A központban többféle terápia érhető el, ennek megfelelően számos mozgásszervi panaszra megoldást tudnak nyújtani. Egyénre szabott gyógytornát állítanak össze, amelynek során a szakemberek a különböző módszereket kombinálják, hogy azok egymást erősítve adják vissza a mozgás szabadságát. A BEMER mágnesterápiával a keringési zavarra visszavezethető betegségeket tudják kezelni, amíg elektromos kezelésekkel az izom- és ízületi funkciókat javítják.

Az elektroterápia a mozgásszervi problémák kezelésére szolgáló, hatékony terápiás módszer

Különlegesség, hogy a rendelőben végeznek lágylézeres és lökéshullám terápiát, és rendelkezésre áll a Redcord gyógytorna eszköz is.

A lézerterápia a gyógyulás folyamatát sejtszinten indítja el. A kezelésen használt készülék 0,05-4 J energia besugárzásával gyakorol pozitív hatást a sejtekre. Ez nem egy tüneti jellegű kezelés, hiszen a sejtek mélyére hatolva elindítja azok regenerációját, és visszaállítja a beteg sejtek optimális működését. A módszer során alacsony energiájú infravörös lézersugárral dolgoznak, amelynek a mélysége állítható, így különböző szöveteket – mint az izom, az ín, a csont vagy a kötőszövet – célzottan képes elérni.

A lágylézer technológia a sejtek mélyére hatolva indítja el a regenerációt

A módszer alkalmas többek között heves fájdalmak csillapítására, sportsérülések kezelésére, heveny és tartós gyulladások kiegészítő kezelésére.

A lökéshullám terápia során a különféle szöveteket mechanikai stimulusnak vetik alá, ami a keringés fokozásával segíti elő a gyógyulást. A mesterségesen létrehozott lökéshullám a bőr felszínén sérülés nélkül áthatolva, az előre meghatározott területen fejti ki fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatását, megindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait. A gyógyászatban ezt a módszert egyébként már 1975 óta használják, nagy sikerrel.

A lökéshullám terápia fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású

A terápiával kezelhető többek között a krónikus vállfájdalom, a tenisz- vagy golfkönyök, az Achilles-ín fájdalom, sarkantyú vagy a krónikus ínszalag-ízületi tok irritáció, gyulladás.

A MOVEMED – Mozgásrehabilitációs Központ elérhetőségei:

Cím: 7634 Pécs, Nefelejcs utca 2.

Telefonszám: +36 20 567 0585

E-mail: mozgasrehabilitacio@gmail.com

Honlap: mozgasrehabilitacio.hu

Facebook: Movemed

(x)

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés