Milliós támogatás idősgondozó szervezeteknek a pécsi Körbertől

A Körber három, a munkavállalók szavazatai alapján kiválasztott civil szervezet számára adott át összesen hárommillió forintnyi támogatást a hétvégi családi napon.

A Körber közel harminc évvel ezelőtti pécsi megjelenése óta kiemelt figyelmet fordít a közösség és a társadalom számára fontos és értékes ügyek segítésére, támogatására. A hagyományoknak megfelelően, a szeptember első napjaiban megrendezett családi napon egy-egy millió forintot adományozott olyan szervezeteknek, amelyek tevékenységükkel a helyi és környékbeli lakosok hétköznapjait könnyítik meg vagy teszik szebbé.

A Körber idei családi napján programokban és élményekben sem volt hiány: rekordszámú, több mint 2600 kolléga és családtag vett részt. A körbereseket vidámpark, előadások, táncbemutatók, számos koncert, versenyek és vetélkedők várták az Expo centerben.

Itt vehette át a három civil szervezet képviselője az adományokat.

„A Körber hosszú ideje Pécs és a dél-dunántúli térség jelentős szereplője nemcsak gazdasági, hanem társadalmi szempontból is. Ehhez a pozícióhoz stabil alapokon álló, tudatos gondolkodás és felelősségvállalásra törekvés is társul. Vállalatunk stratégiai céljai között szerepel a munkavállalóink, az általunk gyártott termékek, valamint a helyi társadalom iránt vállalt felelősség. Utóbbi részeként támogatjuk évről évre a közösségért tevékenykedőket, idén kiemelt figyelmet fordítunk az idősek támogatására. A cél az aktív időskorúak állapotának szinten tartásához szükséges eszközök beszerzésének támogatása, valamint olyan projektek segítése, amelyek javítják az idősek életkörülményeit. A pályázók közül nem a cégvezetés, hanem a kollégáink szavazatai döntenek a támogatottak kilétéről, így magukénak érzik a Körber által képviselt értékeket” – foglalta össze a társadalmi felelősségvállalási program egy részét Katona Gábor, a pécsi Körber ügyvezetője.

Az idei támogatás egyik címzettje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. „A Gondviselés Háza Harmónia és Kastélypark Időskorúak Otthonában 165 idős és idősödő ember él. A támogatásból eszközöket tudunk beszerezni és színes kül- és beltéri programokat szervezünk részükre, amelyekkel a szellemi frissességük megőrzését segítjük elő” – összegezte Brettner Zsuzsanna intézményvezető.

A Kerekesszék-Klub Alapítvány célja a mozgáskorlátozott emberek, idősek, megváltozott munkaképességűek önálló életvitelének a segítése. Az adományból az Integrált Nappali Szociális Intézmény (INSZI) vasasi részközpontjának a fejlesztése valósul majd meg. „A mozgást, a gondolkodást, valamint a kreativitást fejlesztő játékok beszerzését tervezzük idős klubtagjaink számára. A célunk, hogy a fejlesztő, foglalkoztató programok által a még meglévő fizikális és mentális képességeket erősítsük, az enyhébb mértékben sérült kognitív funkciókat fejlesszük, továbbá hozzájáruljunk az önellátó képességek minél hosszabb ideig történő fenntartásához” – mutatta be a terveiket Wolf Szilvia részközpont vezető.

A harmadik támogatott az idén 142 éves Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete. „Egy nagyobb filagóriát építünk a kozármislenyi idősek klubjának udvarán. A terveink szerint szabadtéri programokat, az idősek fizikai, mentális állapotának javítását segítő, fejlesztő, ismeretterjesztő, valamint beilleszkedést és együttélést támogató foglalkozásokat tartunk és itt tartjuk meg a jeles napokat, ünnepeket is. Mindez nagy segítség az itteni alapszervezetünk munkatársai számára” – köszönte meg a körberesek támogatását Udvaros Renáta vármegyei igazgató.

(x)

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés