13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldRablás Pécsen: két bátor eladó állta útját a tolvajnak – VIDEÓ

Rablás Pécsen: két bátor eladó állta útját a tolvajnak – VIDEÓ

Egy húszas éveiben járó többszörös visszaeső férfi tért be az egyik pécsi egészségboltba. Lopni akart, de megakadályozták. A Pécsi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot ellene.

A vádirat szerint a férfi közel három évet töltött börtönben. Szabadulása után alig fél évvel, 2023 novemberében lopni ment be egy vitaminokat forgalmazó pécsi üzletbe. Ott akcióba is lendült, ruhájába rejtett két, 18 ezer forint értékű készítményt, majd az áruvédelmi kapun áthaladva megpróbálta elhagyni a boltot – persze fizetés nélkül.

A kapu jelzett, az eladónő kérdőre vonta a férfit, majd meglátta a kabátjába rejtett vitamint, ezért odanyúlt, hogy visszavegye. A férfi ellenállt, megfogta az eladó csuklóját, félrelökte őt, közben igyekezett a kijárat felé.

A másik eladó is a kijárat elé állt, de a férfi őt is félrelökte, az üzlet előterébe szaladt. A két eladó a férfi kabátját megragadva próbálta őt visszatartani. A vádlott közben elesett az egyik eladóval együtt, az egyik doboz vitamin pedig kiesett a zsebéből.

A vádlott aztán kiszaladt az utcára, ahova az egyik eladó követte és felszólította, hogy álljon meg.

A férfi végül meg is állt és visszaadta a másik vitamint.

A férfi cselekménye rablás bűntettének megállapítására alkalmas, aminek a büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. A férfi letartóztatásban van, büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság fog dönteni.

Az üzlet biztonsági kamerája felvette az egész esetet:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő