5 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldRabolni akart egy pécsi dohányboltban, végül üres kézzel távozott

Rabolni akart egy pécsi dohányboltban, végül üres kézzel távozott

Fegyverrel fenyegetve követelte a bevételt egy férfi ma délelőtt egy helyi dohányboltban, de az eladó nem engedelmeskedett… A tettest nagy erőkkel keresik.

Február 26-án, 10 óra után pár perccel maszkkal a fején ment be egy férfi az egyik pécsi dohányboltba, majd kezében lőfegyverrel (vagy egy annak látszó utánzattal) követelte a napi bevételt – írja a Police.

Az eladó a kérésnek nem tett eleget, így a rabló üres kézzel menekült el.

Az eset során nem sérült meg senki. A körülmények tisztázása, valamint a férfi felkutatása folyamatban van.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság rablás kísérlete miatt nyomoz az ügyben.

FRISSÍTVE (14.00): Újabb rablás történt?

A SzabadPécs nem hivatalos értesülései szerint kora délután még egy rablás történt, ezúttal egy kertvárosi Coop üzletet foszthattak ki. A lap szerint az elkövető vélhetően ugyanaz a személy, aki a napokban már kirabolt egy pécsi patikát, illetve ma délelőtt ő próbálhatta meg kirabolni a trafikot.

FRISSÍTVE (14.50): A rendőrség megerősítette, hogy rablás történt

Az esettel kapcsolatban szerkesztőségünk írásban megkereste a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Válaszukban megerősítették, hogy kollégáik egy rablás helyszínén intézkednek, a nyomozás érdekeire való tekintettel azonban egyelőre bővebb tájékoztatást nem adtak.

FRISSÍTVE (15.20): Olvasónk párját próbálták kirabolni délelőtt a trafikban, megosztotta a történetet

Mint írta olvasónk, tíz óra után néhány perccel egy maszkos férfi lépett be a Kertvárosban található trafikba. Köszönés után felszólította a műszakjában lévő fiatal hölgyet, hogy nyújtsa át neki a bevételt, amit az eladó megtagadott, közben észrevétlenül megnyomta a pánikgombot. Ezután az elkövető a pultra helyezett egy fehér szatyrot, és egy forgótáras fegyvert rántott elő a zsebéből, majd még egyszer követelte a forgalmat.

Ezt azonban a hölgy újra megtagadta, és elzavarta a támadót, aki zsákmány nélkül menekült el. A rabló alig egy percet tartózkodott az üzlethelyiségben.

A távozását egy szolgálaton kívüli rendőr is látta, aki a dohányboltba ment vásárolni. A kiérkező bűnügyi helyszínelők rendőrkutya segítségével megállapították, hogy a tettes valószínűleg gépjárművel érkezett, és távozott.

Olvasónk tudomása szerint a kamerák az üzletben nem működtek, és a szomszédságban lévő hipermarket kamerái sem rögzítettek az esetből szinte semmit, de az alkalmazott személyleírása alapján a rendőrség beazonosította, hogy ugyanaz volt az elkövető, aki múlt héten kirabolt egy gyógyszertárat is.

50 év körüli, testes, a maszkból kilátszó szemöldöke alapján őszes férfit keres a rendőrség, aki az elkövetés idején egy szürke kapucnis pulóvert viselt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő