13 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapCsemegeRejtett szórakozási lehetőségek Pécsen. Miről nem tudunk mi, átlagemberek?

Rejtett szórakozási lehetőségek Pécsen. Miről nem tudunk mi, átlagemberek?

Majális a Balokány ligetben, Fishing on Orfű, Pécsi Napok. Sorolni lehetne a már hagyományos rendezvényeket. Szép, szép dolog a sok esemény, de ahogy elromlik az idő, beszűkülnek a lehetőségek. Pedig pont olyankor kellene egy felszabadító elfoglaltság. Mihez kezdhetünk magunkkal télen és esős napokon?

Május van, a nappali középhőmérséklet már 20 °C fölé kúszott. Mindenfelé hirdetéseket látunk, invitálnak bennünket erre meg arra a fesztiválra. A járványügyi korlátozásokat már az egészségügyi intézményekben is enyhítették, május elsejétől nem kötelező maszkot hordani. Irány hát a nagyvilág!

Lesz itt Fényfesztivál júliusban, Mecsek Rally június végén, Bordalfesztivál szeptemberben… nincs megállás. Vagy mégis? Melyik szabadtéri rendezvényre megyünk el önfeledten esős időben? Vagy milyen kikapcsolódási lehetőséget keressünk télen?

A 21. században természetesen fordulhatunk a modern technológia felé, manapság egyre többen cseréljük a hagyományos tévénézést streaming szolgáltatásokra, mint például Netflixre, HBO Gora… Előnyük a hagyományos szolgáltatókkal szemben az, hogy bármikor el tudunk kezdeni nézni egy adott filmet, és bármikor megállítható, illetve a bosszantó reklámokat is el tudjuk kerülni.

Ha a való világban máshol „keresnénk a boldogságot”, egy hétvégi kiruccanásért elég sokat kell utaznunk Pécsről. Szép időben szóba jöhet Siófok, úgy kettő óra autóval (nem autópályán). Budapest még messzebb van, autópályán 2 óra 30 perc, a 6-oson inkább 3 óra, ott viszont minden napra jut szórakozási lehetőség. Összehasonlításképpen elég csak megnézni a Fidelio programajánlóját vagy a Facebook eseménynaptárát.

Budapesten számos alternatíva közül választhatunk: fürdőzhetünk, konferenciákon vehetünk részt, ide még nemzetközi bandák és hírességek is ellátogatnak. Ha nem is rendszeresen, alkalmanként tényleg érdemes felutazni a fővárosba, hogy tágítsuk világszemléletünket, bővítsük tudáshalmazunkat.

Tömegközlekedéssel utazni igazi kaland Magyarhonban. Maradva a Balaton és Budapest távlatoknál… Annak ellenére, hogy légvonalban közelebb van Pécshez a nagy tó, sajnos nem kerül kevesebb időbe az odajutás. Közvetlen busszal bő két órát kell rááldoznunk a kalandra. Budapestre közvetlen busszal legalább 3 óra 20 percet zötykölődünk. Vonattal mindössze 2 óra 50 perc menetidővel kell számolnunk (plusz késés), ami az esetleg egynaposra tervezett fővárosi kiruccanást igazán lerövidíti. Maradjon inkább az autó, Oszkáron több ajánlat közül választhatunk.

Ha mégis Pécsen maradnánk, jó ötlet lehet a Facebook eseménynaptárát böngészni. Sokaknak nem jut eszébe, hogy van egy kaszinónk is. Ezzel a mókával azért csak óvatosan! Van az a mondás, hogy mindig a ház nyer. Hogyha mégis kedvünk támad beugrani egy ilyen helyre, előbb talán érdemes kipróbálni magunkat online. A magyarországi kaszinó bónuszok listája nem lenne túl hosszú, de ha otthon, nyugodt körülmények között kipróbáljuk online a “játékot”, kaphatunk ízelítőt abból, mihez van affinitásunk. S az online színterek egymást túllicitálva küzdenek a látogatók megtartásáért, így még bizonyos összeg feltöltésekor bónuszt is adnak, csak hogy megmaradjon, avagy, növekedjen a játékkedvünk.

Rátérve az online tér nyújtotta lehetőségekre meg kell említenünk az online munkavégzést. Ha magabiztosan beszélünk angol nyelven, rögtön több munkaajánlatra számíthatunk. (Élőben is.) “Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz.” – tartja a mondás, és milyen igaz. Elég csak a LinkedInre fellépni és a távolról végezhető munkák közt böngészni, máris kinyílik a világ. Míg ha csak helyi munkák közt keresgélünk, maradunk a megszokott környezetben, akkor marad az alacsony jövedelem és a panaszkodás, hogy nincs munka. Nem kell elköltözni több száz kilométerre nettó félmilliós fizetésért. Szabadúszóként akár devizában is kaphatunk fizetést. Tanulni kell, képezni magunkat, célokat kell kitűznünk magunk elé. És küzdeni kell minden nap azok eléréséért.

Az internet egy csodálatos dolog. Összeköthet barátainkkal, rokonainkkal. Szinte minden ismeret megtalálható – valószínűleg angol nyelven – tehát megtanulható bármi. Színi előadások, koncertek online is nézhetők. (Persze nem ugyanaz az élmény, mintha élőben látnánk, hallanánk az előadást.) Szerveződni és eseményeket szervezni is könnyebb vele, mint évtizedekkel ezelőtt. Nézzünk csak körül, ki mit szervez a városban, s ha nem találunk semmi izgalmasat, azonnal nekiállhatunk mi magunk szervezni valamit.

Új társaságra vágyunk? Léteznek Facebookon olyan csoportok, ahol új ismeretségeket köthetünk, csak két példa: Szingli túrázók, Túratársak. Vagy átböngésszük a Pécshez közeli kiírásokat, vagy mi szervezünk egy programot, kiírunk egy ajánlást.

(x)

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő