Hirdetés
  • Több, mint 400 fő vett részt a Holcim bükkösdi mészkő- és agyagbányájában megrendezett Nyílt Napokon.
  • Az eseményen a környező települések iskolás csoportjai, valamint magánszemélyek, családok és baráti társaságok vettek részt.
  • A Holcim Magyarország Kft. számára kiemelten fontos, hogy aktív szereplője és motorja legyen a helyi közösségeknek, amit a bányalátogatás mellett számos közösségformáló eseménnyel és a Közösségi Érték Program keretében, anyagi forrással is erősít.

A Holcim Magyarország Kft. az indulása óta évente egy alkalommal nyitja meg a Bükkösdi Kőbánya kapuit Nyílt Napjai keretében. Az idei évben minden eddiginél többen látogattak el a Királyegyházi Cementgyár bányájába: ezúttal több, mint 400 fő vett részt az eseményen. A vállalat június 15-én a magánszemélyeket, családokat várta bükkösdi bányájában, ahova idén nem csak Baranya és Somogy vármegyéből, de messzebbről, így például Szentendréről is érkeztek érdeklődők. Június 17-19. között pedig a környező települések 9 iskolájából fogadták a gyerekeket a Holcim munkatársai.

Az esemény alkalmával a látogatók betekintést nyerhettek a Bükkösdi Kőbánya mindennapjaiba, megismerhették a mészkő kitermelésének történetét és folyamatát, valamint testközelből megismerhették a kitermeléshez alkalmazott munkagépeket is.

A Holcim Magyarország Kft. Bükkösdi Bányája kiváló minőségű mészkő alapanyagot biztosít a cementgyártáshoz. A Királyegyházi Cementgyár Európa egyik legmodernebb cementgyára, mely elkötelezett a fenntartható építési megoldások iránt. A vállalat stratégiai célkitűzése, hogy 2040-re megvalósítsa a teljesen karbonsemleges működést és olyan, környezetkímélő építési alapanyagokat állítson elő, amelyek a hazai, zöld építkezések alapjául szolgálhatnak.

„A Bükkösdi Kőbánya idei Nyílt Napjai kiváló lehetőséget nyújtottak az érdeklődők számára, hogy megismerhessék, miből és hogyan készül a cement és hogyan lehet a fenntarthatóságot szem előtt tartva, a körforgásos gazdaság részeként üzemeltetni Magyarország egyik legnagyobb cementüzemét. A Holcim Magyarország Kft. nem csak a fenntartható építészeti megoldások úttörője, de a közösségépítés mellett is elkötelezett, így örömmel láttuk, hogy megnyitva kapuinkat nem csak hasznos információkkal szolgáltunk, de érdekfeszítő, interaktív szabadidős programot is kínáltunk a helyi közösségekben élő családok, baráti társaságok és iskolás osztályok számára.” – nyilatkozta Garai Gergely, a Holcim Magyarország Kft. Gyárigazgatója.

További információkért és fényképekért látogasson el a holcim.hu weboldalunkra, vagy a Holcim Magyarország Kft. Facebook oldalára.

(x)

Hirdetés