Hirdetés

Gázvezeték-hálózati rekonstrukció kezdődik jövő héten az Apáca utcában, valamint a Tímár utcában és a Toldi Miklós utcában. Az arra közlekedőknek forgalmirend-változásokra kell készülni.

A Biokom NKft. tájékoztatása szerint a június 24-e és augusztus 31-e között zajló munka az Apáca utcában két fő ütemre bontva, az utca nyugati szakaszán kezdődik.

Az I. ütem során június 24-étől július 28-áig teljes szélességben lezárják az Apáca utca Szent István tér és Vörösmarty utca közötti szakaszát, amely a kivitelezés idején csak gyalogosan lesz átjárható – hívja fel a figyelmet a városüzemeltetési társaság.

Az Apáca utca keleti szakasza továbbra is a Vörösmarty utcán keresztül lesz elérhető, ahogy az említett területet szintén a Vörösmarty utcán keresztül lehet elhagyni a Janus Pannonius utca felé. Tekintettel arra, hogy a Sétatér Fesztivál, majd a Fényfesztivál idején és azok előkészületei alatt a Szent István tér északi része le lesz zárva, ezért kétirányú forgalmú lesz mind a Szent István tér keleti oldala, mind a déli oldala. A Szent István tér nyugati oldalán pedig az egyirányú forgalmi rend északi irányúra változik.

Az Apáca utca lezárt szakaszán lakók részére a Káptalan utcában, a Múzeumok Igazgatósága épületétől keleti irányba, továbbá a Szent István tér nyugati oldalán, a Pezsgőházzal szemközti oldalon várakozóhelyeket jelölnek ki, amelyek a Fényfesztivál idején (július 4-től 7-ig) a rendezvényhez kapcsolódó útlezárások miatt nem használhatók.

A hulladékszállítás megkönnyítése érdekében az Apáca utca nyugati végén, a lakossági edények használata helyett nagy kapacitású konténerekkel ideiglenesen hulladéktároló szigetet alakítanak ki.

A Biokom hozzáteszi, hogy a gázrekonstrukció II. ütemében, július 29-től augusztus 31-ig a Vörösmarty utca és a Ferencesek utcája között szünetel az autóforgalom az Apáca utcában, amely érinteni fogja a Ciszterci-köz egy szakaszát is, így ott is behajtási korlátozás várható.

A Tímár utcában és a Toldi Miklós utcában is megjelennek a munkagépek

A június 24-e és augusztus 2-a között zajló munka szintén két ütemre bontva folyik a Biokom tájékoztatása szerint.

Az I. ütem során június 24-től július 16-ig teljes szélességben lezárják a Toldi Miklós utca déli végét és a Tímár utcát a Toldi Miklós utcai csomóponttól (a csomópontot is beleértve) nyugati irányba, a 15-ös számig.

A kivitelezés idején zsákutca lesz a Toldi Miklós utca északi irányból, valamint a Tímár utca keleti szakasza a Munkácsy Mihály utca felől és Tímár utca középső rövid szakasza a Bercsényi utca irányából.

A hulladékgyűjtés megkönnyítésére a Toldi Miklós utcában nagyobb edényekből gyűjtősziget létesül.

A munkálatok II. üteme július 15-én indul és várhatóan augusztus 2-vel zárul. Ebben az időszakban a Toldi Miklós utca teljes lezárása mellett zajlik majd a gázvezetékek cseréje. A gyalogos közlekedés mindvégig biztosított lesz, de átmenő forgalomra és parkolásra nem lesz lehetőség.

A munkálatok során az elérhető legmodernebb technológiát használják, a jelenlegi acél gázvezetékeket közel 160 méteres szakaszon korszerű műanyagra cserélik a szakemberek. Jó hír, hogy mindkét utcában a kivitelezés végén teljes szélességében megújulnak az útfelületek.

Hirdetés