12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálRuzsa: 150 új munkahelyet teremthet a régi vásárcsarnok a felújítás után

Ruzsa: 150 új munkahelyet teremthet a régi vásárcsarnok a felújítás után

800 milliós uniós forrás áll rendelkezésre a régi vásárcsarnok felújítására, mely után az új, irodaház funkciónak köszönhetően 150 munkahelyet teremthet – írja a Pécsi Stop.

A napokban írtuk meg, a pécsi önkormányzat éves közmeghallgatásának témája az új vásárcsarnok volt, aminek a kivitelezése a földmunkákkal nemrég megkezdődött. Kiderült, 2021 augusztusában már ki kell költözniük a bérlőknek a régi épületből, mivel az egy nagyszabású felújítás után új funkciót kap, irodaház lehet. Az új csarnok azonban leghamarabb 2022 júliusára lesz kész.

Az új csarnok látványterve

Mint Ruzsa Csaba alpolgármester a Pécsi Stopnak elmondta, a régi vásárcsarnok már nincs túl jó állapotban, állagromlása miatt éveken belül a város egyik „szégyenfoltja” lehet. A felújítási munkálataira 800 millió forint uniós forrás áll rendelkezésre, melyet azonban elbukhat a város, ha nem használja fel 2022. december 31-ig.

A munkák 2021 augusztusában indulhatnak el.

Viszont az új csarnok 2022 júliusára épülhet meg, így lesz tehát egy átmeneti időszak, mikor az önkormányzat ideiglenes helyszínt biztosít a bérlőknek.

A lap szerint továbbá ahhoz, hogy „a régi csarnokot építési területté tudja átadni a város, 2021. június 30-ával be kell zárnia azt”. Ruzsa Csaba azt közölte, a régi csarnok épületének felújítása után, az irodaház funkciónak köszönhetően 150 új munkahely jöhet létre.

A Szabad Pécs pedig az átmeneti időszakra vonatkozó tervekről kérdezte a pécsi városvezetést. Kiderült néhány fontos részlet, például az, fedett csarnokban gondolkodnak, a lap felvetette, esetleg az Expo Centerről van-e szó, de az önkormányzat leszögezte: nem az lesz az ideiglenes vásárcsarnok helyszíne.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő