Hirdetés

Fedett pihenővel bővült az egykori Szivárvány Gyermekház előtti tér. A hangulatos filagóriát a FutaPécs Sportegyesület állította, de bárki szabadon használhatja, aki a parkba látogat.

Az egykori Szivárvány Gyermekház előtti terület a FutaPécs SE egyik törzshelye. Itt jelöltek ki egy 800 méter hosszú futókört, amelyen minden kedden hat órától róják a kilométereket nemcsak az egyesület tagjai, hanem bárki, aki akkor éppen futócipőt akar húzni. Mindezt már több mint 10 éve teszik, sem az eső, sem a hó, sem a hőség nem állíthatja meg őket.

A korábban Örömfutó Futóked(d)v, 2022 végétől pedig Helyes Árpád örökös tag tiszteletére Helyes út Futóked(d)vre átkeresztelt eseményen rengetegen tapasztalhattak már meg a közös mozgás élményét, legyenek kezdő vagy gyakorlott sportolók.

Az eső ellenére is sok futó érkezett a pihenő ünnepélyes átadójára. Fotó: Csuka László

– Tavaly év végén gondoltunk arra, hogy a pálya mellett jó helye lenne egy kiülőnek – mondta el Papp F. Ferenc, a FutaPécs SE elnöke. – Először pályázati forrásból próbáltuk megvalósítani, de azt sajnos nem nyertük el, így adománygyűjtést szerveztünk. Végül a pécsi önkormányzat támogatásából, felajánlásokból és saját forrásból sikerült elhelyezni itt a Helyes út Filagóriát.

A kiülő pihenőhelyként szolgál, és védelmet nyújt az eső ellen nemcsak a futóknak, hanem minden látogatónak. A filagória ugyanis, bár a FutaPécs tulajdonában áll, természetesen szabadon használható. A használatra vonatkozó szabályok elérhetők az egyesület honlapján.

A filagóriát bárki használhatja, aki a parkba látogat

A pihenő hivatalos átadóját április 2-án az egyesület stílusosan egy közös futással ünnepelte meg. Először a kicsik álltak rajthoz a nyuszifutamon, ahol a cél az volt, hogy megtalálják a parkban elrejtett „nyuszikat”, amelyekért cserébe csokit kaptak. Utánuk rajtoltak a felnőttek, akik – ahogy az lenni szokott – annyit és olyan tempóban futottak, ahogy jól esett nekik.

Az biztos, hogy a FutaPécs kedd esténként továbbra is kint lesz a pályán, ha esik, ha fúj, és hozzájuk bárki csatlakozhat, aki futni szeretne egy jót egy jó társaságban.

Kiemelt képünk forrása: Csuka László

Hirdetés