7 C
Pécs
szerda, április 17, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletSikeresen célba ért a Pécsi Kalandor

Sikeresen célba ért a Pécsi Kalandor

Sikerrel zárult a tavaly elindított rendhagyó Pécsi Kalandor program, melynek keretében számos városi cég és intézmény működött együtt azért, hogy Pécs turisztikai vonzerejét tovább növeljék.

A Pécs-környéki szolgáltatók összefogásából közel két éve született Pécsi Kalandor egy rendhagyó kezdeményezés, melynek lényege, hogy egy pecsétgyűjtős kalandtúra keretében mindenki, pécsiek és turisták egyaránt, új szemszögből tapaszthassák meg mindazokat a kulturális, szórakoztató, történelmi értékeket, amelyeket a város nyújt számukra. Azok, akik részt vettek a tavaly márciusban elindított projektben, szó szerint kalandorként vándorolhattak a Janus Pannonius Múzeum, a Zsolnay Kulturális Negyed, a Pécsi Állatkert, a Világörökség, a Mecsextrém Park, a Café Frei, a tv-torony és a Zsályaliget Élménypark megannyi kedvezményt és nyereményeket adó programjai és helyszínei között.

Az állatkertbe is rengeteg látogatót vonzott a Pécsi Kalandor program

A Pécsi Kalandor program záróeseményét november 9-én rendezték meg a Zsolnay-negyed látogatóközpontjában, ahol Őri László, Pécs alpolgármestere elmondta, hogy a projekt elindítása mögötti cél az volt, hogy az Európa Kulturális Fővárosa programév lezárulta után is olyan új lehetőségeket találjanak, melyek tovább tudják növelni Pécs turisztikai vonzerejét, valamint az, hogy arra buzdítsák a pécsieket, hogy turistaként is szemléljék a várost.

Őri László: a városi cégek sikeresen együtt tudnak működni

-Mikor elindítottuk a Pécsi Kalandort, még csak bízni tudtunk abban, hogy az egy sikeres, újszerű vállalkozás lesz. Ma viszont már, a mérleget megvonva, ezt tényként állíthatjuk, hiszen például a projekt keretében a Pécsi Állatkertbe, valamint a többi partnerszervezet- és intézmény programjaira is több mint ezer látogatót tudtunk elhozni. Siker ez továbbá azért is, mert bebizonyítottuk, hogy a város intézményei egy közös cél érdekében tudnak együtt dolgozni. Ez a cél pedig az, hogy a turistáknak és a pécsieknek is bemutassuk ezt a nagyszerű várost. Ez a siker pedig lendületet adott nekünk ahhoz, hogy a projektet jövőre is elindítsuk – mondta a városvezető.

Vincze Balázs, a ZsÖK Nkft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy amióta átvette a cég vezetését, többször tapasztalta, hogy a városi intézmények és cégek nem egymást támogatva dolgoznak, hanem egymás ellenében, ehhez viszont – fogalmazott – Pécs kicsi város.

Siptár Dávid: a cél az volt, hogy megmozgassák a pécsieket

-A Pécsi Kalandor pedig megmutatta és remélhetőleg a jövőben is megmutatja, hogy lehet ezt másként is, a városi cégek össze tudnak fogni és tudnak együtt sikereket elérni – mondta, majd hozzátette, hogy a projektnek köszönhetően a Zsolnay-negyed tovább haladt azon kitűzött cél felé, hogy még inkább családbarát intézménnyé váljon.

Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója kiemelte, hogy kezdeményezéssel céljuk az volt, hogy megmozgassák az embereket és kedvezményes, hasznos szabadidőtöltést kínáljanak mindenki számára. A projekttel hozzájárultak ahhoz is, hogy a felújított és megújult Pécsi Állatkert visszakapcsolódjon a városi élet vérkeringésébe.

Kisorsolták azt a szerencsést, aki a harkányi hotelben tölthet el egy hosszú hétvégét

-Pécsett nagyon sok olyan cég és intézmény van, akik hasonló felfogásúak, de eddig nem volt meg az a közeg, melyben együtt tudtak volna dolgozni. Az a nyitottság, ami a projektben résztvevő partnereinkben megvolt, az kellett ahhoz, hogy a Pécsi Kalandor sikeres legyen. Azt szeretnénk, hogy a következő években ez a közeg még jobban kiteljesedne, még nagyobb felületet kapna. A Kulturális Államtitkárságtól kaptunk fél millió forintot ennek a célnak a megvalósításért, ez nagy segítség lesz ahhoz, hogy még több embert el tudjunk érni a Pécs Kalandoron belül – mondta az állatkert igazgatója.

A múzeumokat is sokan látogatták meg a projektnek köszönhetően

Csornay Boldizsár, a Janus Pannonius Múzeum igazgatója elmondta, hogy kezdetben szkeptikusak voltak abban a tekintetben, hogy a Pécsi Kalandor miért is lenne jó a múzeumnak, azonban álláspontjuk megváltozott a projekt előrehaladtával.

-Be kell lássam, hogy igenis nagyon jó, hogy létrejött ez a program. Jól látszik, hogy a Pécsi Kalandorban résztvevők sikeresen tudták egymást támogatni, amivel nem csak a partnerek jártak jól, hanem a pécsiek és a Pécsre látogatók is – mondta

A projektben szerepet vállalt a Harkányi Dráva Hotel is, azok pedig, akik részt vettek a Pécsi Kalandoron belül együttműködő intézmények, vállalkozások, valamely programján, részt vehettek egy sorsoláson is, melynek nyereménye egy családi hosszú hétvége volt a hotelben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő