Sikerült! Szeptemberben épülhet a vöröspanda-kifutó a pécsi zooban

Hirdetés

Az alapításának idén 60. évfordulóját ünneplő Pécsi Állatkertet a helyi közösség összefogása hozta egykor létre, most pedig ismét a közösség erejéből épülhet egy új kifutó a zooban, így hamarosan érkezhetnek a várva várt kis pandaikrek!

Mint írja a pécsi zoo közleményében, a vörös panda a Himalája, elsősorban Nepál, Kína, India területén fordul elő, mára már veszélyeztetett faj, melynek fennmaradásáért az állatkertek közös erővel küzdenek. A Pécsi Állatkert évek óta csatlakozni szeretett volna a panda fajmegmentő- és tenyészprogramjához, idén erre lehetőség is nyílt.

A koronavírus-járvány hatása azonban komoly gazdasági kihívások elé állította az intézményt. Ebben a nehéz időszakban mutatkozott meg újra a helyi közösség összefogása: a zárvatartás közel két hónapos időszaka alatt pénz- és takarmányadomány érkezett az állatkertbe.

Most pedig, 60 évvel az állatkert felépülése után ismét a közösség ereje hozhat létre egy új kifutót a Pécsi Állatkertben. Sikeresen, az előre kitűzött kétmillió forintos célösszeget jelentősen meghaladó 2.450.000 forintos eredménnyel zárulhat a vöröspanda-kifutó megépítésére indított kampány – derül ki a közleményből.

Nemsokára érkezhetnek a picik!

Hála vállalatoknak (Telekom és a Deutsche Telekom IT Solutions ) és 57 magánszemélynek és vállalkozásnak, megépülhet a kifutó szeptember végéig, így a zoo kora ősszel fogadhatja Franciaországból az egyéves pandaikerpárt.

Korábban itt írtunk a célról, hogy 60 nap alatt 2 millió forint összegyűjtésével megépülhessen a pécsi állatkert új kifutója – sikerült!

Hirdetés