22 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapSportLabdaSzívbajt hozott szurkolóira, de alapszakaszt nyert a PVSK

Szívbajt hozott szurkolóira, de alapszakaszt nyert a PVSK

Elképesztő fordítással nyerte meg a Vasas elleni meccset a PVSK-Veolia férfikosárlabdacsapata, amely így az élen zárta az NB I. B Piros csoportjának alapszakaszát.

A képlet egyszerű volt: ha nyer a PVSK a Vasas Akadémia vendégeként az alapszakasz utolsó fordulójában, első helyen zárja a bajnokság ezen részét.

Aztán sokáig nagyon úgy festett, hogy a tét agyonnyomja a Pantherst, az első három negyedben ugyanis nyeretlen kisiskolások színvonalán „játszottak” a pécsiek. A Vasas különösebb megerőltetés nélkül vezetett végig, ráadásul a záró negyed előtt 15 pontra hízlalta előnyét.

Amikor azonban úgy tűnt, elúszott már az alapszakasz megnyerésének lehetősége, a PVSK legszebb arcát mutatta meg. Szinte hiba nélkül védekezett Szrecsko Szekulovics legénysége, mellette pedig támadásban hozta azt, amit egyébként tud: ontotta a pontokat. A záróetap elején úgy fordította meg az eredményt és vette át a vezetést, hogy 17 pontot rámolt be zsinórban, miközben egyet sem kapott. Innen pedig a lélektani előnyt már nem is hagyta veszni a Pécs, behúzta a győzelmet.

Ezzel az is biztossá vált, hogy a negyeddöntőben a nyolcadik helyen záró TF lesz a PVSK ellenfele, a négy közé jutás pedig két nyert meccsig tartó párharcban dől majd el.

Vasas Akadémia–PVSK-Veolia 59-65 (17-15, 13-11, 20-9, 9-30)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 26. forduló.
Vasas Akadémia: Takács D. 3/3, Fekete 5/3, Cseh 8, Pleesz Á., OLASZ 12. Cs.: Medve 6/6, Andrássy 6, Farkas 8/6, Rosta 6, Kelemen 5/3, Bagó. Vezetőedző: Stephen Arigbabu.
PVSK-Veolia: IGRUTINOVICS 14/3, Németh A. 9/9, MOLNÁR M. 8/6, Bíró O., Horti 6. Cs.: FRANK 6/6, Plézer 8, Mokánszki 6/3, Antóni 5/3, Halász 3/3, Radó, Harka. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő