Teljesen átalakul az NKA Universitas PEAC kerete

Földindulásszerű változások zajlanak épp a női kosárlabda NB I.-ben ötödik helyen végző NKA Universitas PEAC együttesénél. Gyakorlatilag csapatnyi kosaras távozott már a klubtól a szezon vége óta, de négy új igazolást is bejelentettek a napokban.

Azt máris biztosra lehet venni, hogy a PEAC első nyári edzőmeccsein még a legvérmesebb szurkolóknak is tanulniuk kell majd a csapat névsorát. Eléggé beszédes, ha leírjuk, hogy az együttes utolsó, TFSE-MTK elleni bajnokiján pályára lépő tíz játékos közül nyolcan már nem fogják magukra húzni a PEAC mezét az ősszel startoló 2023/24-es bajnoki kiírásban.

Az utóbbi hetekben ugyanis sorra jöttek a hírek arról, hogy kik távoznak a klubtól. Kétség kívül a bajnokság legjobb centere, Kiss Virág, valamint az újkori pécsi női kosárlabda legnagyobb tehetsége, Wentzel Nóra elvesztése a leginkább fájó a pécsiek számára, de a két eligazoló válogatott játékos mellett szintén máshol folytatja pályafutását Szücs Réka, Kaszás-Pap Regina, Ilina Selcova, Jazmon Gwethmay, Ivana Katanic, Sierra Calhoun és Beatriz Sánchez is. Simon Zsófia sem fogja elkezdeni a csapattal a nyári felkészülést, igaz vele kapcsolatban a klub azt közölte nincs kizárva, hogy később még csatlakozik majd a kerethez.

Azt már korábban bejelentette a PEAC, hogy Kiss Virágot a Diósgyőrből érkező Kiss Angelika fogja pótolni center poszton, most pedig újabb három új igazolásról adott hírt a peacpecs.hu. A főként 3-4-es posztokon bevethető Mérész Beatrix Olaszországban, a Basket Team Crema együttesében töltötte az előző szezont, ahol 8,8 pont és 5,9 lepattanó volt az átlaga. A csapat arról számolt be, hogy Mérészt már tavaly is szerették volna Pécsre csábítani – ez végül most sikerült is.

A külső posztokra is érkezett két játékos. Egyikük az a Weninger Virág, aki Sopronban kezdte pályafutását, hogy az utolsó éveit már a Győr együttesében töltse. Weninger már a magyar válogatottban is bemutatkozott, igaz az előző szezon nem úgy sikerült számára, ahogyan elképzelte. Kevés játéklehetőséget kapott, azonban Pécsett hisznek abban, hogy ha bizalmat kap, élni is tud majd vele.

Egy kosárlabda-magyarnak számító szerb irányító is a PEAC-hoz igazolt, Nadia Smailbegovics már 16 éves kora óta pallérozódott a Vasasnál, ahol évről évre nyújtott egyre jobb teljesítményt. Sokat elárul róla, hogy jelenleg az Eb-re készülő szerb válogatottal készül épp.

Az NKA Universitas PEAC már dolgozik az új légiósok kiválasztásán is, a klub tájékoztatása szerint a közeljövőben így újabb bejelentésekre lehet készülni.

A jövő szempontjából az is fontos, hogy a csapat három fiatal tehetsége szerződást hosszabbított Pécsett, így Laczkó Sárát, Rátkai Esztert és Adenike Olawuyitis láthatjuk az új szezonban PEAC-mezben.

Fotó: peacpecs.hu

Hirdetés