21 C
Pécs
szombat, július 27, 2024
KezdőlapSportLabdaVárosi kitüntetés, válogatott kerettagság – a pécsi vízilabda büszke lehet

Városi kitüntetés, válogatott kerettagság – a pécsi vízilabda büszke lehet

A PSN Zrt. két saját nevelésű fiatal pólósát is nagy megtiszteltetés érte az utóbbi napokban.

A képet valamelyest árnyalja, hogy a Gaszt Roland papíron már nem számít pécsinek, hiszen épp a nyáron igazolta le őt az OSC – más kérdés, hogy ez is büszkeségre adhat okot a PSN háza táján, hiszen a bajnokság legutóbbi ezüstérmese szerződtette a pécsi tehetséget, ami önmagában is nagy szó. Gasztnak ezt sikerült most megfejelnie azzal, hogy Varga Zsolt, a magyar válogatott kapitánya behívta őt a nemzeti csapat összetartására. Bár egyelőre csak az úgynevezett „előkészítő foglalkozásra” hivatalos, de ez is jelzi, hogy a friss világbajnok csapat kapitánya figyelemmel kíséri a pécsi pólós pályafutását.

Tóth András, a PSN még fiatalabb vízilabdázója jelenleg is a pécsieket erősíti, már a PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es csapatában is számításba veszik őt, így talán nem is olyan meglepő, hogy a város napján kitüntetésben részesült, ő kapta meg a Márk Tamás-díjat, ami Pécs város fiatal tehetségének jár.

– Nagyon nagy öröm az, amikor a felnőtt válogatott közelében látunk egy olyan srácot, aki Pécsett nevelkedett – árulta e Lukács Gergely, a PSN vízilabda-szakosztályának szakmai igazgatója. – Gaszt Roli itt tanult meg úszni, itt lett vízilabdázó, és ami ennél is sokkal fontosabb, Pécsett nőtt fel, itt lett felnőtt ember belőle. Az, hogy a szövetségi kapitány behívta őt jelzi, hogy szem előtt van. Nagyon büszkék vagyunk rá! Ahogyan természetesen Tóth Andrásra is, aki ugyanezt a pályát tudhatja maga mögött. A munkamoráljával, a szorgalmával és a teljesítményével is rászolgált arra a díjra, amit neki ítéltek oda.

Lukács kiemelte, hogy az ilyen pillanatok azért is nagyon fontosak, mert bár Gaszt és Tóth is még nagyon fiatalok, a kicsiknek itt Pécsett, a 10-12 éves korosztálynak példaképek lehetnek. Megmutatják azt az utánuk jövő korosztályoknak, hogy bizony Pécsről is el lehet érni, akár a válogatott kapujáig is.

Toboroznak a pólósok

Már elindult a PSN Zrt. vízilabda-szakosztályának szokásos, szeptemberi toborzója. Ezúttal a 2015-2016, illetve a 2013-2014 között született fiúk és szüleik jelentkezését várja az egyesület. Már csak azért is érdemes Lukács Gergelyékhez jelentkezni, mert az első, szintfelmérő találkozás alkalmával a szakosztály szakemberei felmérik a gyerekek úszástudását és vízbiztonságát, majd ezt követően személyre szabott ajánlást tesznek az edzők a szülőknek, hogy mi is lenne a legjobb a kicsiknek. A pólósoknál ugyanis az élsportra nevelés mellett az is kiemelten fontos, hogy embereket neveljenek, akikből ha esetleg nem is lesz felnőttként OB I.-es játékos, de a víz, a vízilabda és a sport szeretete átszövi majd az életüket.
Jelentkezni az alábbi elérhetőségen lehet:
Telefon: +36307900025

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő