Hirdetés

A Bárány út alaposan megizzasztotta még a legjobb hegyimenőket is a Tour de Hongrie Kaposvár és Pécs közötti szakaszán, főleg hogy háromszor is meg kellett azt „másznia” a mezőnynek. Az állatkertnél meghúzott célvonalon végül, a szurkolók által varázsolt fantasztikus hangulat közepette a svájci Marc Hirschi örülhetett a szakaszgyőzelemnek és a megkaparintott sárga trikónak.

A Hársfa út felől zúdult le a mezőny a város irányába

Bár az időjósok nem sok szépet ígértek mára, végül megkegyelmeztek az égiek a 44. Tour de Hongrie mezőnyének a kerékpárverseny harmadik, Kaposvár és Pécs közötti szakaszán. Az ég ugyan végig borús volt, de az eső elkerülte a bringásokat, akik így kifejezetten kellemes, friss levegőn teljesíthették a távot.

A Széchenyi téren is fantasztikus volt a hangulat

Szükség is volt az oxigénre, hiszen azt már előzetesen is lehetett sejteni, hogy a pécsi és Pécs környéki hegyi szakaszok alaposan meg fogják dolgoztatni a lábizmokat. Főleg a Bárány út, amin gyalogszerrel is komoly kihívás egy kellemesnek induló séta is, hát még ha időre kell feltekerni oda – méghozzá háromszor.

Videónkon, ahogyan első pécsi körét teszi meg épp a mezőny:

https://www.facebook.com/pecsma.hu/videos/206451452249908

 

A mezőny ugyanis miután délután kettő előtt kicsivel beért Pécsre, háromszor is megtette a Széchenyi tér, az állatkert, Orfű, Magyarszék, Mánfa és Árpád-tető által határolt kört. A Bárány út pedig, ahogyan azzal lehetett is kalkulálni, alaposan megmozgatta a mezőnyt.

Végül az utolsó kör végén az utolsó emelkedő döntött a futamgyőzelemről, amit a hegyen pazarul hajrázó svájci Marc Hirschi zsebelt be.

Végül az egész mezőnyt lehagyta Marc Hirschi

Mi több, ezzel összetettben is átvette a vezetést az első két napon brillírozó, ma érthető módon visszafogottabb teljesítményt nyújtó sprinterektől.

Marc Hirschinek Péterffy Attila egy külön erre az alkalomra készített Zsolnay vázát adott át.

A Széchenyi téren is eléggé rendben volt a hangulat:

https://www.facebook.com/pecsma.hu/videos/200662129471977

Ha már Tour de Hongrie, a hazai szurkolók is kaptak egy kis ajándékot a pécsi befutónál, hiszen az ATT Investment kerékpárosa, Dina Márton az előkelő 9. helyen gurult be a célvonalon.

A befutón is forgott a kameránk:

https://www.facebook.com/pecsma.hu/videos/3463224970614213

A Tour de Pécs ugyan minden bizonnyal felbolygatta ma a pécsiek napját a megannyi útlezárás miatt, azonban a Széchenyi téren és az állatkertnél tapasztalt hangulat, a sok ezer biciklirajongó látványa városszerte és az a csodás atmoszféra, ami végigkísérte a mezőny útját a pécsi szakaszon, arról árulkodik: óriási sikerrel gurult be a városba a kerékpárosok krémje!

Hirdetés