Szavazz Az év női példaképeire, íme a tizenegy döntős!

Hirdetés

Nők, akik kora reggel kelnek, végiggürizik a napjukat a munkahelyükön, majd mindent megtesznek, hogy otthon is rendet és harmóniát teremtsenek. Munkájuk és magánéletük is példaértékű és inspiráló a többi, hasonló cipőben járó nő számára. Íme, Az év női példaképe pályázat tizenegy finalistája. Szavazz te is!

Bizonyára a legtöbb dolgozó családanya tudja, hogy ha valamit, akkor a munka és a családi élet egyensúlyát megteremteni nem könnyű. Egy egyedülálló pályázat olyan baranyai nőket keres, akik a munkában, és a családban egyaránt emberfeletti teljesítményt nyújtanak a mindennapokban. Az év női példaképe címre február 10-ig lehetett jelentkezni, vagy másokat jelölni. A benyújtott pályaműveket a Pécsi Család és KarrierPONT szakmai támogatására létrejött Tanácsadó Testület bírálta el, és a beérkezett pályázók közül tizenegy főt választott ki.

Most a közönségen a sor, hiszen a zsűri által kiválasztott tizenegy pályaműre február 18-tól március 3-ig lehet szavazni. Az első három helyezett 50, 30 és 10 ezer forint értékű ajándékutalványt nyer, amelyet az ünnepélyes díjátadón vehetnek át március 10-én, az Expo Centerben megrendezendő családi napon.

[su_note note_color=”#84e9b3″]

Nincs más dolgunk, mint a facebookos albumba belépve kedveljük a számunkra legszimpatikusabb jelöltek fotóját, hogy eldőljön, kik lesznek a 2019-es év női példaképei Baranyában! Ehhez kattintsunk IDE! [/su_note]


Íme a jelöltek:

Ambrusné Prof. Dr. Kéri Katalin a PTE BTK-n tanszékvezető és a Doktori Iskola vezető professzora, az MTA doktora. Pályája során neveléstudományi és történettudományi témákról folytatott kutatásokat, 9 könyvet és csaknem 200 tanulmányt írt. Leginkább a nők, a gyerekek és az iskolák történetével foglalkozik. Férjével 31 éve élnek boldog házasságban és nevelik 12 éves gyermeküket.

Gráf Orsolya a Pannon Filharmonikusok kommunikációs- és marketing vezetője. 2003 óta irányítja a zenekar megújításának folyamatát, mely több szakmai díjat is eredményezett az évek során. A főállása mellett a Gyászfeldolgozás Módszer magyarországi honosítását is segíti kommunikációs tanácsadóként.

Imhoffné Szalma Éva egy pécsi klinikán dolgozik, intenzív betegellátó szakápolóként. Férjével három gyermeket nevelnek, mellette pedig kollégáival önkéntes munkában iskolásokat tanít az újraélesztés fontosságára és fogásaira.

Krizics Zsanett 2010 óta polgármester szülőfalujában, Márokon. Ez idő alatt több szervezetet is alakított és állt az élükre, miközben szívügyévé vált településének előbbre juttatása. Párjával, valamint két gyermekükkel kiegyensúlyozott életet élnek.

Lakatos Tivadarné Kiss Gizella nyugdíjasként fia vállalkozásában dolgozik. Pozitív, segítő hozzáállását a fiát ért tragédia sem lombozta le, családjában is központi szerepet tölt be.

Markó Éva nívódíjas táncművészként 16 éve tanít, és 10 éve vezeti a klasszikus balettet oktató Pitypang Tánciskolát. Jelenleg 105 gyermeket és közel 30 felnőttet oktat, férjével három gyermeket nevelnek.

Mesnyi Éva ápolónő az egyik legnehezebb szakterületen, a pszichiátriai klinikán dolgozik, betegágy mellett, 12 órás nappali és éjszakai beosztásban. A kórházi osztályon végzett munkája mellett házi szakápolást végez. 37 éve boldog házasságban él férjével, akivel négy felnőtt gyermekük mellett nevelőszülőként még 4 gyermeket fogadtak magukhoz.

Somogyiné Lakos Erika több évtizede tartó tanári pályája mellett 30 éve alapította a Szentlőrinci Arabeszk Tánccsoportot, mellyel országos és nemzetközi versenyeken vesznek részt és megszámlálhatatlan bajnoki címmel rendelkeznek. Tanítványai szerint ő a „Terminátor” vagy a „Duracelles”, hiszen 5 gyermeke mellett jut ideje minderre.

Szatyor-Járkovich Andrea a PTE KK Onkoterápiás Intézetben vezető klinikai kutatási koordinátor, munkájának célja, hogy minél több betegnek legyen lehetősége a legújabb gyógyszerkészítmények, sugár- és biológiai terápiák által nyújtott kezeléssel élni. Munkája és családi élete összeegyeztetésében nagy segítségére van férje és anyósa is.

Tamás Éva saját zenekarának frontembere. Miközben koncertjeivel az országot járja, zenebölcsődét, zeneóvodát, színjátszókört működtet, és a Szívbeteg Gyermekekért Alapítványnak tart kollégáival zeneterápiát, valamint a Pécsi Harmadik Színház színésze is egyben. Mindemellett gyermekeire és párjára is marad ideje!

Vörösné Deák Andrea 10 éve több kertvárosi anyukával és apukával együtt alapította a Mosolymanó Egyesületet. Önkéntesen vett részt az egyesület vezetésében, a napi munkákban, jogi, pénzügyi, munkáltatói szerepkörökben, miközben egyedül neveli három gyermekét.

Az év női példaképe pályázat a „Munka ÉS Család – A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” című, EFOP-1.2.9-17-2017-00082 számú pályázati projekt elemeként valósul meg. (x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét