6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálSzázak futnak a pécsi reptéren

Százak futnak a pécsi reptéren

Az előzetes regisztrációk alapján legalább 400 futó fogja teljesíteni azt a több mint húsz kilométeres félmaratoni távot, amelyet a pogányi reptéren kell abszolválni szombaton éjszaka. A FutaPécs SE és a légikikötő közös rendezvényén minden ötvenedik sportoló sétarepülést nyer.

Mint azt Dragovácz Márk, a pogányi repteret üzemeltető cég vezetője elmondta, idén immár második alkalommal rendezik meg a „Pécs-Pogányi Repülőtéri Éjszakai Félmaratont”.

A FutaPécs SE és a Pécs-Pogányi Repülőtér (mint főtámogató) közreműködésével megvalósuló futóversenyen egyéniben és váltóban állhatnak rajthoz a futás szerelmesei augusztus 15-én, szombaton.

Reptéri futás11

Az előzetes regisztráció alapján csaknem 400 futó vághat neki a kivilágított repülőtéri futópályán kijelölt 21,1 kilométeres távnak. További nevezéseket a helyszínen is elfogadnak, a regisztráció este hattól fél nyolcig tart. A rajtra este nyolckor órakor kerül sor. További részletek ITT!

Nem ez az egyetlen nagyobb rendezvény azonban a reptérrel kapcsolatban a következő heteket illetően. A szeptemberi Pécsi Napok keretében – szeptember huszadikán délután – ugyanis reptéri nyílt napot is tartanak a légikikötőnél. Ezen többek között repülős bemutatók lesznek, de megtekinthetőek a gépmadarak a földön is. A rendezvényen Veress Zoltán műrepülő bajnok is tart bemutatót, ejtőernyősök is ugranak, de még veteránautók is érkeznek a létesítményhez, s gyermekprogramokat is tartanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő