Szmokingtípusok mustrája

Hirdetés

A fekete, szaténgalléros, kicsit bő nadrágszárú, oldalt csíkos elegáns szmoking egyértelműen a férfi elegancia csúcsát képviseli. A tévhitekkel ellentétben azonban számos különböző stílus és típus létezik belőle, amelyekkel a mai cikkünkben részletesebben is megismerkedünk.

A „hivatalos” és az angol szmoking

Egyesek hajlamosak a Lord Men’s Fashionnél is megvásárolható hivatalos szmokingot és az angol szmokingot egymás szinonimájaként használni, pedig jócskán akadnak közöttük különbségek. Kapásból a zakót tudnánk felhozni példaként, amely a brit hagyományokban a feketén és a sötétkéken kívül lehet más színű is. 

Aztán ott van még az ing is, amelynek a hivatalos szmoking esetében a gallérja keményített, elöl pedig gyakran redőzött vagy pliszírozott, míg az angol szmokingnál a kevésbé formális gallér is elfogadható.

Végül, de nem utolsósorban pedig még azt említenénk meg különbségként, hogy a “black tie” szmoking esetében csakis fekete, fényes bőrcipő vagy lakkcipő viselhető, az angol szmokingnál viszont elfogadott a kevésbé fényes lábbeli is.

Összességében elmondható tehát, hogy az angol szmoking jóval több variációt enged meg, amely a mai fiatalokhoz sokkal közelebb áll. 

Az olasz szmoking

Az olasz szmokingot leginkább úgy tudnánk jellemezni, hogy a stílus és az elegancia találkozása. A legminőségibb anyagokból készítik, általában a gyapjú és selyem keverékéből, amelynek köszönhetően igazán rugalmas és könnyű. 

De nem mehetünk el szó nélkül a letisztultabb vonalakkal rendelkező, vékonyabb és testhezállóbb szabása mellett sem, amelynek köszönhetően tökéletesen képes kiemelni a viselője alakját.

A díszes és egyedi hajtókái és gombjai pedig már csak a habot jelentik azon a bizonyos tortán, egy kis extravaganciát visznek a megjelenésbe. Egy ilyen szmokingot viselve garantáltan nem marad észrevétlen, elismerő tekintetek sora követi, bármilyen eseményen is vesz majd részt.

A „szabadstílusú” szmoking

A cikkünk befejezéseként szeretnénk még kicsit a szabadstílusú szmokingról beszélve, amely lehetőséget ad a viselőjének arra, hogy kicsit kreatívabb legyen az öltözetében. Nagy mozgásteret enged a színek, a minták és az anyagok választását illetően. 

Egy ilyen szmokingot főleg olyan eseményekre ajánlunk viselni, ahol formális dress code van, de a személyes stílus nyugodtan kifejezhető.

Az Öné a végső döntés!

Bármelyikre is esik a választása a fentebb említett szmokingtípusok közül, egy a fontos, érezze úgy magát benne, mint James Bond, aki amint belépett a terembe az estélyeken, amelyekre hivatalos volt, mindenkit egyből levett a lábáról. 

Abban az esetben pedig, ha nem boldogulna a szmoking választással, keresse bátran a korábban már említett Lord Men’s Fashion szakértő munkatársait, akik mindenben a rendelkezésére állnak majd! Megválaszolják a felmerülő kérdéseit, és ellátják tanácsokkal. 

(x)

Hirdetés