6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapAbszolút PécsSzűk elitben a pécsi egyetem

Szűk elitben a pécsi egyetem

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (ÁJK) és a PTE Nemzetközi Igazgatóságának közös pályázatát támogatásra érdemesnek találták az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalánál – olvasható a PTE közleményében.

Hatalmas verseny volt a fontos témakörben: 69 országból összesen 227 pályázatot adtak be a különböző felsőoktatási intézmények, melyek közül négyet választottak ki az ENSZ hivatalánál. Ebbe a szűk elitbe került be a Pécsi Tudományegyetem – derül ki a PTE közleményéből.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a projektet online valósítják meg, melynek célja, hogy az ENSZ hivatala által kidolgozott egyetemi tananyagokról egyeztessen a nemzetközi partneregyetemekkel olyan kiemelt témakörökben, mint a kiberbűnözés, szervezett bűnözés, emberkereskedelem és embercsempészet, terrorizmus elleni küzdelem, bűnmegelőzés és igazságszolgáltatás – mondta Mohay Ágoston, a pécsi jogi kar nemzetköziesítésért felelős dékánhelyettese, a projekt szakmai vezetője.

November 4-e és 6-a között egy háromnapos online workshopot is szerveznek, ahol egy-egy felkért szakértő tart előadást, majd a meghívott partneregyetemek képviselőivel egyeztetnek arról, hogy náluk hogyan hasznosítják az oktatásban a tananyagokat.

Az a cél, hogy a workshop tapasztalataira építve közös ajánlást fogalmazzanak meg a tananyagfejlesztésre.

Az angol nyelvű workshop ráadásul minden érdeklődő számára online megtekinthető lesz, az elérhetőséget a PTE ÁJK honlapján teszik közzé később.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő