21 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálTagadja a prémiumbotrányt Kovács Ágnes

Tagadja a prémiumbotrányt Kovács Ágnes

A Belváros elvesztette presztízsét címmel tartott sajtótájékoztatót hétfőn délelőtt a Széchenyi téren Kovács Ágnes, a baloldali pécsi polgármesterjelölt és Both Vilma képviselőjelölt. Ugyan senki nem kérdezett rá, Kovács Ágnes mégis kitért azon pletykákra, amelyek szerint jogosulatlan vett volna fel prémiumot a Munkácsy Mihály utcai rendelőintézet Uránvárosba költöztetésével kapcsolatban.

Bár a belváros kiüresedéséről és presztízsveszteségéről tartott sajtótájékoztatót a baloldali összefogás polgármesterjelöltje, szokatlan módon kitért egy baráti körében terjedő pletykára, miszerint őt is jogosulatlan prémiumfelvétellel vádolnák valakik. Kovács Ágnes hangsúlyozta, hogy civilként nem a politika logikája mentén gondolkodik, ezért hozta szóba a vele kapcsolatban terjengő „prémiumbotrányt”.

– Szeretném tisztázni, hogy 2008-ban, a Munkácsy utcai Rendelőintézet kiköltöztetése idején célprémiumot tűztek ki ezzel kapcsolatban, mivel ez a feladat nem tartozott a munkaköri leírásomba. Emellett annyira jól teljesített az Egyesített Egészségügyi Intézmények, hogy a dolgozói számára is negyedévente prémiumokat fizettünk. Ez történt akkor is, amikor a Munkácsy utcai rendelőintézetet kiköltöztettük. Sajnos akkoriban volt beteg Tasnádi Péter polgármester, így nem írta alá at én prémiumkiutalásomat, de azt  egy adminisztrációs hiba miatt megkaptam.

A polgármesterjelölt hozzátette, az ominózus prémiumot, nettó háromszázezer forintot ügyvédi letétbe helyezte, s mikor tudomására jutott az eset, visszafizette az összeget.

– Azért mondtam mindezt el, mert nem szeretném, hogy ebből – mint valami felfújt lufi – különböző pletykák kezdjenek keringeni a városban.

Ami pedig a sajtótájékoztató valódi témáját illeti, előbb Kovács Ágnes beszélt arról, hogy szeretnék megállítani a lakosság elvándorlását Pécsről, s szeretnék helyzetbe hozni a helyi vállalkozásokat, majd Both Vilma, a belváros képviselőjelöltje szólt a városrész presztízsveszteségéről, mert senki nem képviselte az érdekeit.

– A belváros szerepét gazdasági és közösségi értelemben is újra kellene definiálni, mert több évtizedes folyamat következményeként elveszítette tradicionális funkcióit, nevezetesen, hogy már nem a kereskedelem központja, nem a kultúra meghatározó helyszíne, nem közlekedési csomópont.

Both Vilma amondó, üres üzlethelyiségek uralják a látványt, több mint 18 helyiség kiadó a Ferencesek utcája – Király utca tengely mentén. Ezek jelentős többsége városi tulajdon, ezért elvárható, hogy valamilyen érdemleges döntés szülessen a városvezetés részéről ezen ingatlanok hasznosítására vonatkozóan. A városnak van kapacitása arra, hogy ingyenesen alkalmazható üzleti megoldásokkal, marketing- és üzleti tervvel, arculatkialakítási tanácsokkal segítse azokat a kisvállalkozókat, akik szeretnének Pécsen maradni, de a nyugati összehasonlításban is magas bérleti díjak miatt nem tudnak megmaradni a városban.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő