14 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapAbszolút NőTarolt az amerikai szakértők előtt a pécsi anyuka!

Tarolt az amerikai szakértők előtt a pécsi anyuka!

Magyarországon elsőként egy pécsi, kétgyermekes anyuka vehette át az amerikai Hip Dysplasia Institute, azaz a csípőrendellenességekre szakosodott ortopédiai világszervezet egészségügyi minősítését. Ez azt jelenti, hogy Lévai-Litter Éva babahordozója annyira jó hatással van a gyermekek csípőjére, hogy bekerült a világvezető márkák közé mint ortopédiai segédeszköz. Mostantól a kis pécsi manufaktúra használhatja ezt a logót, hazánkban elsőként.

Léva-Litter Éva és vállalkozásának története már egyedülálló az anyák körében. A pécsi édesanyja akkor kezdett babahordozókat gyártani, amikor első lánya fél éves volt és alvásidőben volt egy kis ideje varrogatni. Ennek már hat éve és azóta a hordozóit nemcsak saját lányai használják. Olyan manufaktúrát épített fel, amivel termékei Izraeltől Svájcon keresztül Amerikáig, de még Vietnamba is eljutottak.

Évi szerint a hordozás nemcsak megkönnyíti az anyukák hétköznapjait, hanem a gyerekeknek is fontos

Most pedig jött a nem várt elismerés

Éva azonban a hordozók készítése mellett olyan szakemberekkel is felvette a kapcsolatot, akik az évek alatt tökéletesítették az eszközt egészségügyi és minőségügyi szempontból is.

– Mivel az első hordozót az én lányomnak varrtam, célom volt, hogy a lehető legtökéletesebb legyen. Már akkor olyan szakemberek tanácsát kértem ki, akik sokat segítettek a megfelelő tartás kialakításában – meséli a kezdeteket Évi.

Most a pécsi anyuka eljutott egy olyan amerikai szervezethez, amely a világ minden tájáról vizsgál különböző termékeket abból a szempontból, hogy azok mennyire vannak jó hatással a babák érzékeny csípőjére.

A hordozással kapcsolatos videóit is vizsgálták:

Egészségügyi oldalról vették gorcső alá a pécsi terméket

A Hip Dysplasia Institute egy neves, amerikai szervezet, aminek tagjai a világ ismert ortopédiai szakemberei, orvosai. Céljuk nem más, minthogy felhívják a figyelmet a csípőrendellenességekre, így a ficamra is, ami megelőzhető.

– Nem véletlen, hogy a csecsemőket már hathetes korban Magyarországon is kötelezően vizsgálják, hiszen a csípőficam már ilyen fiatalon kimutatható, kezelhető és megelőzhető. Ez a szervezet pedig világszerte erre hívja fel a figyelmet – mondja Éva.

A Hip Dysplasi Institute-hoz maga küldte el a babahordozót, hogy tüzetesen vizsgálják át.

– Kíváncsi voltam arra, hogy amit évek alatt itthon fejlesztettünk, az másutt is megállná-e a helyét. Az eredmény még számomra is hatalmas meglepetés volt – vallja.

A pécsi babahordozót több hétig vizsgálgatták

Megfelelő terpeszt biztosít a babáknak, ami a csípőjüknek is tökéletes

Évi a fotókon kívül videókat, használati utasításokat és persze többkörös interjúkat is adott az amerikai szervezetnek, mire meg tudták hozni a döntést.

– A babahordozónk megkapta azt a minősítést, amivel már ők is elismerik, hogy akár gyógyászati eszközként is alkalmazható a MyBabyHug – meséli büszkén Évi.

Trendi hordozás, nem mindegy, hogy hogyan

Évi terméke ezt az elismerést Magyarországon elsőként kapta meg.

– A hordozókat eleinte, és azóta is úgy állítjuk össze a szülőknek, ahogy ők szeretnék. Ez nem véletlen, hiszen ha trendivé tesszük a gyerekek hordozását, akkor nem úgy tekintenek rá mint egy gyógyászati segédeszközre. Holott most már minősítést is kaptunk erre – mondja.

MyBabyHug, az anyaidőben fejlődött pécsi manufaktúra

Már táskákat is készít a hordozókhoz

Éva hat éve varrta az első prototípust. Akkor az volt az elképzelése, hogy úgy alkotja meg a hordozókat, hogy azt a szülők saját stílusukhoz tudják alakítani. Ez pedig annyira bejött, hogy a termékek mellé már táskákat és egyéb kellékeket is elkezdett gyártani. Persze mindezt akkor teszi, amikor két lánya alszik vagy a nagyszülőknél vannak.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő