16 C
Pécs
szerda, június 12, 2024
KezdőlapAbszolút PécsTasnádi Zsófia kapta az első Lénárd Kata-díjat

Tasnádi Zsófia kapta az első Lénárd Kata-díjat

Február 18-án, a névadó születésnapján adták át a fiatalon meghalt dr. Lénárd Katalinról elnevezett díjat. Január óta rengeteg, különböző szektorokban tevékeny személyt jelöltek a megtisztelő címre, nem csak Pécsről, hanem az ország különböző pontjairól is érkeztek be felterjesztések. A jelölést és a szavazást az emlékalap megálmodói és támogatói vezették végig, akik a legnagyobb tisztelettel igyekeztek közvetíteni az egész folyamatban az elhunyt által képviselt értékeket. A jelölteket a nyilvánosság a Pécsi Közösségi Alapítvány Facebook-oldalán ismerhette meg. Az eredmények alapján Tasnádi Zsófia kapta az első Lénárd Kata-díjat, a „különcdíj” pedig megosztott lett, melyet Bokrétás Ildikó és Kiss Mónika vehettek át.

Az elismeréseket a Tettyén, közös tűzgyújtással és megemlékezéssel egybekötve adták át. 28 ember és társulás közül került ki végül a három nyertes.

Lénárd Kata a barátunk volt. Az ő emlékére és iránta való tiszteletünkből hoztuk létre a Lénárd Kata Emlékalapot. Kata pszichológusként, alkotó értelmiségiként, a világra nyitott emberként olyan értékeket képviselt, amik számunkra is nagyon fontosak” – írták a PKA oldalán.

Az alapítvány „egy Benned is élő Pécsért dolgozik”, most épp úgy, hogy ezt a csodálatos helyi kezdeményezést befogadta, felkarolta, szervezeti, infrastrukturális hátteret biztosított és biztosít a jövőben is számára.

Lénárd Kata-díjas:

A külön(c)díjasok:

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő