23 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletTíz perc alatt nyomta le az I. Zsolnay-kupa távját a győztes

Tíz perc alatt nyomta le az I. Zsolnay-kupa távját a győztes

Közel 100-an álltak rajthoz a Tour de Hongrie pécsi kísérőprogramjaként életre hívott, első alkalommal megrendezett Zsolnay-kupán.

Miközben a profik épp Kaposvárról vágtak neki a Tour de Hongrie mai harmadik etapjának, Pécsett a Széchenyi tér is kerékpárokkal telt meg. Pontban délben rajtolt el ugyanis a félprofi és félamatőr versenyzők számára meghirdetett Zsolnay-kupa. A 3,4 kilométeres távon 256 méternyi szintkülönbséget kellett leküzdenie a mezőnynek – benne a híresen nehéz Bárány utcai szakasszal –, hogy aztán az állatkertnél érjen be a célba.

Az időjárás megkegyelmezett a Zsolnay-kupának, hiszen a reggeli pocsék, esős órák után délre egészen elfogadható viszonyok fogadták a bringásokat.

A versenyt végül Blazsó Márton nyerte meg, aki egészen pazar időt repesztett, hiszen 10 perc 2 másodperc alatt tekert fel a Mecseken, ami már csak azért is kalapemelést érdemlő teljesítmény, mert Blazsó a senior mezőny tagjaként vitte véghez mindezt. A hölgyek között Ányos Szilvia volt a legjobb, ő 13 perc 40 másodperc alatt ért fel a célba.

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő