A Gyurcsány-párt már mozgatja a Mindenki Pécsért polgármesterjelöltjét

A Város Napjára Mellár Tamás Tóth Bertalannal, Kunszt Márta az MSZP-P-s politikus szervezetének polgármesterjelöltjével, míg a szocialista Gulyás Emil volt MSZP-s városi elnökkel, Nyőgéri Lajossal érkezett. Gyurcsány Ferenc mostani és egykori, valamikor Pécsett is irányító emberei rövid ideig visszatértek a pécsi közgyűlésbe. 

hirdetés

A szabály szerint minden városházi képviselő vihet magával egy-egy vendéget, és ülheti végig a Város Napi Ünnepi Közgyűlést. A meghívókat pedig mindig egy protokoll-lista alapján küldi ki a városháza.

Az MSZP elnöke, volt pécsi alpolgáremestere, az MSZP-P frakciószövetség képviselője, az MSZP volt pécsi alpolgármestere, a DK helyi vezetője és az MSZP-DK támogatta polgármesterjelölt

Az MSZP-P frakciószövetség büszke tagja, Mellár Tamás idén azt a Tóth Bertalant hívta meg a város napját megünnepelni, akit 2006-ban azzal küldött el, az akkor még szocialista alpolgármestert, hogy „további jó dagonyázást” kívánt neki a közgyűlésben. Mellár most Tóthtal ült végig közös páholyban.

A Gyurcsány Ferenc vezette pártok politikusai is ott voltak

Rajta kívül megjelent az az MSZP-s Nyőgéri Lajos, akit a szocialista párt képviselője, Gulyás Emil vitt magával vendégként az ülésre. Az Orbán halálát kívánó politikussal együtt kampányoló Nyőgériről megírtuk, hogy azt követően, hogy most éppen „civil” (Mindenki Pécsért Egyesület) képviselőjelöltként MSZP-s múltját nem vállalja fel, legutóbb már a sajtónak a nevét sem mondta meg, hanem helyette a „köszönöm szépent” hajtogatta.

Nyőgéri egyébként az MSZP-s Tóth Bertalan mellett részese volt annak a városvezető baloldalnak, amelyik közel 50 milliárd forintnyi adósságot halmozott fel, miközben 3,1 milliárdot osztott szét jutalmakra, ráadásul Pécsre több komolyabb nagy céget sem sikerült elhozniuk.

Az eseményen megjelent Kunszt Márta is, aki a Gyurcsány-párt helyi vezetője. A DK első embere a Civilek a Mecsekért Mozgalom által mecseki erdőirtással vádolt Péterffy Attilát választotta – vele ülte végig az eseményt. Kunszt Márta Tóth Bertalannal együtt szintén vett fel jutalmakat akkor, amikor a város csődközeli helyzetbe került. Kunszt egyes, baloldali források szerint most Nyőgérivel együtt alpolgármester lenne Pécsen, ha nyernek a választáson.

Az MSZP volt pécsi elnöke kampányol a Mindenki Pécsért jelöltjével, aki Orbán Viktor haláláról posztolgat. Ágoston Andrea egyébként nem civil, hiszen a Párbeszéd párt jelöltje

Egyébként Péterffyről már nagyon hamar lerántotta a civilség leplét a Momentum Mozgalom vezértüntetőjeaki néhány hónapja még azt üvöltötte, hogy csak az erőszak maradt az eszközükNemes Balázs árulta el, hogy valójában az MSZP és a DK pénzeli. Az Azonnali.hu-nak nyilatkozva kifejtette, hogy az MSZP és DK is „Péterffy Attila mögé teszik a szervezetüket, pénzüket, az infrastruktúrájukat és az aktivistáikat”.

A momentumos Nemes egyébként az egyik legnagyobb magyar, Kossuth Lajos szobrára is felmászott, mert szerinte „ez belefér”.

hirdetés
Hirdetés