Az átmeneti hűvösebb időszak után a hétvégétől trópusi eredetű levegő érkezik hazánkba. A következő héten pedig újabb hőhullám érkezik, 35 fok is lehet!

Péntekig kitart a mérsékelten meleg időjárás, a hőmérséklet 30 fok alatt marad, csütörtökön még egy kevés csapadékot hozó hidegfront is érkezik – írja előrejelzésében a Meteo Mecsek.

Hétvégétől egyre melegebb lesz, szombaton még csak súroljuk a 30 fokot, majd vasárnap újból rákapcsol az idő, a maximumok akkor már el is érik a 30 fokot, és egy-két fátyolfelhőt leszámítva szinte zavartalan lesz végig a napsütés.

Hétfőtől aztán megérkezik a tartós kánikula, mely 35 fokos maximumokat ígér.

Még éjjel és hajnalban sem nagyon reménykedhetünk a felfrissülésben, forrók lesznek az éjszakák. A hét közepéig zavartalan napsütésben lehet részünk, a Meteo Mecsek hangsúlyozza, érdemes lesz az UV-B sugárzás ellen védekezni, mely várhatóan extrém kategóriájú lehet.

A modellek jelenleg azt mutatják, hogy a 20-i hétvégén is velünk marad a hőség, 40 fok sem kizárt.


A pécsiek persze ilyenkor sem tágítanak imádott városuktól, íme pár korábbi kép, hogyan vészelik át a legnagyobb hőséget.

A pécsiek nyáron sem tágítanak imádott városuktól! GALÉRIA

További hasznos nyári cikkeink pécsi permetkapukról, csobogókról, légkondicionált helyekről és a legjobb baranyai strandokról:

Pécsen több helyen felfrissülhetünk a hőségriasztás alatt!

A legjobb baranyai strandok egy helyen – itt csobbanjatok a nyáron!

Hirdetés