Az előző években számos pécsi játszóteret újított fel a Biokom NKft. A város több pontján vagy javították az elhasználódott játékelemeket, vagy teljesen újakra cserélték azokat.

A városüzemeltetési társaság közlése szerint 2020 óta 89 játszótéren mintegy 200 új játékelemnek örülhettek a gyerekek. Az egyik legnagyobb volumenű fejlesztés a Melinda parkban zajlott, ahol a Pintér János Parkmegújítási Program keretében modern játszóteret, tűzrakóhelyeket és városi tanösvényt alakítottak ki. Tavaly év végén a pécsiek egyik kedvenc kirándulóhelye, a Mandulás is megújult, a Misina-tetőn pedig új játszótér épült.

Pécsen összesen 150 játszótér várja a gyermekeket. A szülőknek a mozgás öröme és a szabadban eltöltött idő mellett csemetéjük biztonsága a legfontosabb. Korábban a parkok rossz állapota miatt rengeteg játékot el kellett bontani, de mára a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően városunkban már csak szabványos és biztonságos játszóterek működnek. A Biokom kezelésében kezelésében lévő egységek az ezek szabványosságát tanúsító, független szervezet szerint – a néhány évvel ezelőtti sereghajtók közötti pozícióból – mára már az országban a legjobbak közé tartoznak.

A társaság hangsúlyozta, hogy a felújítási munkálatok idén is folytatódnak. Kertvárosban bruttó 4,3 millió forint értékben több játszótér is megújult, január elején több új játékelemet is birtokba vehettek a gyerekek.

Idén tavasszal pedig a parkmegújítási program keretében a Malomvölgyben és a meseerdőként újjáéledő egykori vidámparkba is kerülnek ki új elemek.

Hirdetés