Egy kamionnyi adománnyal segíti Pécs a földrengés sújtotta Petrinját

A pécsiek adománya már úton van Horvátországba – tájékoztatta lapunkat a pécsi önkormányzat.

hirdetés
Uránia Mozi

Elsősorban téli ruhákat, takarókat, tisztálkodási szereket és tartós élelmiszereket kértek segítségként a december végi földrengésekben súlyos károkat szenvedett horvátországi Petrinja lakói. A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete pedig ennek megfelelően össze is állította a segélycsomagot, és a több tonnányi adomány célba juttatásáról is gondoskodtak.

– Köszönetünket szeretném kifejezni azoknak a pécsieknek, magánszemélyeknek és vállalkozóknak egyaránt, akik adományokat ajánlottak fel a horvát város bajba jutott lakóinak. Óriási dolognak tartom, hogy a pécsiek a koronavírus-járvány okozta nehézségek közepette is fontosnak tartották, hogy önként segítséget nyújtsanak a horvát város polgárainak, szolidaritásuk és tenni akarásuk példaértékű. Az adományokat egyébként az önkormányzat együttműködő partnere, Magyarország egyik legnagyobb és legrégebbi humanitárius szervezete, a Vöröskereszt koordinációjában kedden juttatják el a horvát város lakóinak – mondta el Nyőgéri Lajos, Pécs szociális ügyekért felelős alpolgármestere.

A kamionnyi segélyszállítmányt hétfő délután állították össze a szervezet pécsi telephelyén, majd kedd délelőtt indultak vele útnak Horvátországba.