Előbb befejeződhet a munka a Siklósi úton

A kivitelező azt ígérte, a tervezett október 31-i határidő előtt hamarabb befejezik a munkát Kertvárosban, mely nagy fennakadást okoz a közlekedésben. A pécsi önkormányzat közleménye változtatások nélkül olvasható alább.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint ismert, az utóbbi évek egyik legnagyobb állami víziközmű-fejlesztése zajlik a városban. Ennek keretében Aranyosgadány, Bicsérd, Kökény, Szalánta és Zók települések teljes körű, valamint Kozármisleny és Pécs egyes utcáinak csatornázása zajlik.

hirdetés
Uránia Mozi

A beruházás a legnagyobb fennakadást a közlekedésben a Siklósi úton, az Északmegyer dűlői csomópontnál okozza.

Szeptember 28-a óta a belváros felé közlekedők csak egy sávot használhatnak, ami a reggeli csúcsforgalomban jelentősen igénybe veszi sok pécsi türelmét.

A város vezetése egyeztetett az állami beruházás kivitelezőjével. A cég tájékoztatása szerint nem csak hosszított műszakban, de hétvégén is dolgoznak a területen. Arról biztosították Pécs önkormányzatát, hogy a tervezett 3-3,5 hét helyett a várakozásaik szerint rövidebb idő alatt befejezik a kivitelezést.

A beruházást az állam végzi, és a környező települések fejlődését szolgálja. Mégis városunk lakóitól igényel türelmet, hiszen Pécs a régió és a térség központja.

Köszönjük a megértésüket!

Hirdetés