Ezt imádni fogják a zenerajongó pécsiek, pianínó került a vásárcsarnokba!

Két helyi cég, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és a Filharmónia Magyarország NKft. kooperációjának eredményeképpen egy közösségi zongora kerülhetett az új pécsi vásárcsarnokba, mely a régió legnagyobb ilyen jellegű épülete. A szép hangszert Valentin-napi ajándéknak szánták, de 14-e kedd helyett inkább a legforgalmasabb napon, szombaton debütált, hogy minél többen megcsodálhassák máris a Bajcsy-Zsilinszky utcai bejáratnál. 

Február 11-én délelőtt, a közelgő ünnep alkalmából szerelmes dallamok is felcsendültek a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar hallgatói és a Pécsi Művészeti Gimnázium tanulói által. A hangszer a tervek szerint hosszú távon a vásárcsarnokban marad, így nyitvatartási időben bárki játszhat rajta, aki kedvet érez hozzá.

Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott az akcióval kapcsolatban, hogy mivel számukra fontos célkitűzés, hogy a zenét minél közelebb vigyék az emberekhez, szeretnek kilépni a hangversenytermek kapuin és váratlan helyszínekre becsempészni a muzsikát. Azt is elárulta ezzel kapcsolatban, hogy a vásárcsarnok az őszi Zeneszüret Fesztiválnak is biztosan koncerthelyszíne lesz.

Célunk, hogy az új vásárcsarnok, mint a régió legnagyobb piaca olyan legyen, ami nemcsak építészeti megjelenésével és jelentősen megújult, gazdag árukínálatával, gasztronómiai szolgáltatásaival, hanem a vásárlás új élményével ajándékozza meg a látogatóit. A közösségi zongora segítségével a vásárcsarnok meglepetésszerűen, bármelyik pillanatban megtelhet zenével is.

– fogalmazott Szabó Szilárd, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója.

Ez egyébként nem az első alkalom Pécsett, mikor a hatalmas versenyzongoráknál nyilván sokkal egyszerűbben mozgatható kisebb verziót, a pianínót elérhetővé teszik a lakosság számára: a vasútállomásra egy ismeretlen állított ilyen hangszert az utazók nagy örömére, de többször volt már arra is példa, hogy a Zeneszüret Fesztivál programjában flashmobok erejéig szólalt meg a város több helyszínén a hangszerek királynője, hogy csak néhányat említsünk a sok-sok izgalmas esemény közül.

Hirdetés