A Malomvölgyi parkerdő mostantól még vonzóbb célpont a természetkedvelők és családok számára, hiszen két új attrakcióval is bővült: egy tanösvénnyel, amely a tavakban élő halfajokat mutatja be, valamint egy új, fából faragott Pegazussal a játszótéren.

A Malomvölgyi I-es és II-es tavak körül kialakított tanösvény újabb élményt nyújthat mindenki számára, aki szereti a természetet és kíváncsi az ott élő élőlényekre – írja a Biokom Nkft. Az új tanösvény állomásait könnyű megtalálni, hiszen az ismeretterjesztő táblák egy esztétikusan kialakított fafaragványban kapnak helyet, amelyet egy kis pad egészít ki, és egy-egy madáretető is díszít.

A tanösvény elején egy nagy táblán láthatók azok a tavakban élő halfajok, amelyekről részletes, érdekes információkat olvashatnak, akik végigsétálják a két tó körüli nagyjából 6 kilométeres útvonalat.

A városüzemeltetési társaság kiemeli, hogy a tanösvény mellett a Malomvölgyi játszótér is új elemmel gazdagodott: a gyerekek egy fából faragott szárnyaslóval játszhatnak, amely még izgalmasabbá teheti a parkerdőben töltött időt a legkisebbek számára.

Az új attrakciók és fejlesztések sorozata folytatódik a Malomvölgyi parkerdőben. Hamarosan újabb izgalmas lehetőséggel gazdagodik a látogatók szórakozási lehetősége: egy vadonatúj játszótér épül a régi helyén, a Kökényi tó partján, óriás várral és hajóval. A tervek szerint az új játszóteret április végén vagy május elején vehetik birtokba a gyerekek.

Hirdetés