Hamarosan nyit a teljesen megújuló pécsi Képcsarnok!

Sok pécsit keserített el az a hír, hogy bezár a Király utca egyik legismertebb helye, a Képcsarnok. Ez hellyel-közzel igaz is, ugyanabban a formában már valószínűleg nem tér vissza, mint korábban. Ellenben továbbra is galériaként új lendületet kap, hála a fiatal házaspárnak, akik kivették és május második hétvégéjén tárják ki ajtajaikat a látogatóknak. 

Közel 10 éve foglalkozik műtárgyakkal, főként szecessziós kerámiákkal a pécsi Zsdrál Márkó, eddig privát gyűjteményeket épített és galériákat látott el áruval. Most nagy fába vágta a fejszéjét, feleségével kivette a Király utca 29. alatti üzlethelyiséget, hogy Zsdrál Design&Art néven megnyithassa saját üzletét.

– Véleményem szerint Pécs egész Magyarország legeslegjobb városa, főleg kulturális szempontból, és ezért szüksége van az itt lakóknak és az ide látogatónak egy ilyen galériára – mondta a 29 éves fiatalember. – A Képcsarnok nagyon jó üzlet volt, én kicsit néha hiányoltam a minőséget. Mostantól nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy híres művészek munkáihoz férhessenek hozzá nálunk a pécsiek, illetve arra is, hogy minden kiállított alkotónak legyen pécsi kötődése. Az árak tekintetében változatos a kínálat, vannak természetesen drágább darabok, és persze az átlagos fizetésekhez mértek is. Emellett kiállítótérként is működünk majd, a terveink szerint lesznek időszakos kiállítások is – magyarázta Zsdrál Márkó hozzátéve, máris nagy az érdeklődés, és sok a pozitív visszajelzés azzal kapcsolatban, hogy az üzlet nem maradt zárva.

Füzesi Zsuzsa keramikáit mindeddig nagyon kevés magyar galéria állíthatta csak ki
Lantos Ferenc egy munkája, melyet nehézségek árán sikerült a festőművész több alkotásával együtt beszerezni

Teljesen mindegy, hol van valami és hány évesen kezdesz bele a saját üzletedbe, ha az minőségi és szívvel lélekkel csinálja a vállalkozó, akkor sikeres lesz, fejtette ki a  fiatal vállalkozó lapunknak, akinek meggyőződése az, hogy Pécsett igény van a minőségi művészeti alkotásokra és a város külföldi látogatottságában is komoly potenciált lát.

– Szerettünk volna egy olyan galériát nyitni, amilyen eddig Pécsett nem volt. Teljesen véletlenül tudtuk meg, hogy bezárt a Képcsarnok és azonnal éltünk a lehetőséggel. Nagyon pörögtek az események, egy hónapja béreltük ki a helyet és május 11-én 10 órakor már nyitunk is. Folyamatosan szerezzük be az újabb és újabb alkotásokat, rengeteg munkánk van benne, reméljük, hogy sikeres lesz a vállalkozás, és az emberek legalább annyira szeretik majd, mint az elődjét – mondta Zsdrál Márkó.

A galéria profiljához a műtárgyakon és festményeken kívül hozzátartoznak a saját tervezésű és készítésű bútorok is, melyeket Zsdrál Márkó maga álmodik meg, majd öccse készít el. 

A Zsdrál házaspár galériájában saját tervezésű és készítésű bútorokat is vásárolhatnak a látogatók

Hirdetés