Hétfőtől máshogy járnak a pécsi buszok

Június 18-ától máshogy járnak a helyi járatok Pécsen, ugyanis életbe lépett a nyári menetrend, ami augusztus 31-ig érvényes. Segítünk, mely járatok menetrendjében történt változás. 

A nyári menetrend bevezetésével több járatnak is megváltozott a menetrendje, ezért jobb, ha tájékozódik a változásokról, mielőtt útnak indul.

Hétfőtől máshogy járnak a 102, 104 és a 104E járatok, amelyek reggel is közlekednek. A 13-as, 14-es és 15-ös járatok menetrendjében is történt változás, ezek munkanapokon délelőtt és este, valamint szabad- és munkaszüneti napokon egész nap a Budai Állomásról indulnak, és oda is érkeznek vissza.

A Hegedűs János utca felújítása a nyári időszakban is folyik, ezért a 16-os, 20-as, 21-es és 121-es járatok az áprilisban bevezetett módosítások szerint közlekednek nyáron is, egészen addig, amíg el nem készül az útszakasz.

A 32, 32Y és 34Y járatok továbbra is kerülő úton közlekednek majd, ugyanis a Surányi Miklós utca a nyár folyamán is le lesz zárva.

A 31-es járatok nyáron nem indulnak, helyettük a 34-es, illetve a 35-ös járatok közlekednek. Ezek munkanapokon reggel a főpályaudvar irányába, délután a Mecsek irányába haladnak majd a Tettye, és a Havihegyi út érintésével.

Új járatot is indítanak nyárra, a 42Y jelzésűt, amely a főpályaudvar – Interspar – Nagyárpád – Árpádváros – főpályaudvar vonalon közlekedik. Szabad- és munkaszüneti napokon a főpályaudvar irányába néhány 41-es járat érinti Nagyárpádot is.

Ezek mellett a 46-os járatok menetrendjében is történt változás, ami a munkanapok mellett, szabadnapokon délelőtt is közlekedik.

A 39-es helyett 28-as járatok indulnak szabad- és munkaszüneti napokon a II-es rakodó és Gyükés között. Ez alól kivétel négy kora délelőtti járat, amely szabadnapokon a főpályaudvarról közlekedik. Gyükésből a főpályaudvarra továbbra is 39-es járatok indulnak.

Változás van még ezek mellett a 60-as járatok menetrendjében, ezek szabad- és munkaszüneti napokon napközben nem közlekednek.

A nyári menetrend bevezetésével a Gyulai Pál utca megállópár neve Hauni Hungaria-ra változik.

További részletek ITT olvashatóak.

Hirdetés