Hevesi Tamás és a pécsi sorozatgyilkos esete

Pécsre a nyár borzongással, vérrel és egy sorozatgyilkos szörnyű tetteivel köszönt majd be, ugyanis a Horror Stories of Pécs lelkes amatőr filmeseiből álló stáb egy újabb rémtörténettel rukkol elő július-augusztus környékén, melyet csak erős idegzetű nézőknek ajánlunk. A filmeseket támogatja Hevesi Tamás Príma-díjas dalszerző-énekes is, és még az is lehet, hogy egy pécsi moziban izgulhatjuk végig a srácok legambiciózusabb filmjét!

hirdetés

Lassan két éve árasztják el Pécset rettegéssel

A Horror Stories of Pécs csapatát sokaknak valószínűleg nem kell már bemutatni, hiszen az amatőr filmes stáb tagjai már lassan két éve ontják magukból a saját készítésű, saját ötleteiken alapuló, minden anyagi támogatás és külső segítség nélkül megvalósított pécsi rémtörténeteiket.

Az egész a 2017-es kertvárosi horrorral, a mobiltelefonnal forgatott vérbő „A Panel” című filmjükkel kezdődött, melyet követett a Pécsett elszabadult életre kelő japán gyilkos baba története, ami stílszerűen „A Baba” címet kapta.

A két közel egyórás horrorsztori után a srácok készítettek két néhány perces rövidfilmet is: a „Pince” című alkotásukban pécsi gyerkőcök idéznek meg egy vérszomjas démont szüleik távollétében, a „Kép” című filmjükben pedig egy pécsi lányt kísért egy rejtélyes falikép.

Pince:

A Kép:

Egy pécsi sorozatgyilkos balladája

A java azonban még csak most érkezik, a filmes stáb ugyanis idén nyáron mutatja be a jelenleg még készülő, legsúlyosabb, legösszetettebb és legambiciózusabb filmjüket (melyet már nem mobillal, hanem kamerával vettek fel). A 70 perces film július-augusztus környékén debütál, a címe: „Egy sorozatgyilkos balladája”.

Egy sokatmondó kép a filmből

Ebből már nem nehéz kitalálni, hogy a film egy pécsi sorozatgyilkosról fog szólni, ugyanakkor fontos tudni, hogy nem csupán egy belezős-vérengzős öncélú horrortörténetről van szó, noha Németh József, a Horror Stories of Pécs kreatív vezetője kiemelte, hogy gyomorforgató jelenetekben legújabb filmjük sem szenved hiányt. Az „Egy sorozatgyilkos balladája” ennél jóval több: a gyilkos elméjébe tekinthetünk be, karakterét pszichológiai részletességgel építik fel.

Véres jelenetekből lesz bőven

– Azt szeretnénk elérni, hogy a nézők azonosulni tudjanak a gyilkossal, akinek a személyiségét az őt ért gyermekkori traumákon keresztül árnyaljuk. Édesanyja fiatalon meghalt, apja pedig alkoholista. Azt mutatjuk be a karakterén keresztül, hogy miként formálhatnak valakit a fiatalkori erőszakos és szexuális traumák. A főszereplőt alakító külső hatásokra fókuszálva így egy olyan beteg embert mutatunk be, akinek szüksége van a gyilkolásra, már gyermekkorában is állatok feldarabolásába menekül a problémák, frusztrációk és bántalmak elől – mondta.

Jeffrey Dahmer

A 6 gyilkosságot bemutató film forgatókönyvének gerincét Jeffrey Dahmer, minden idők egyik legkegyetlenebb, legbetegebb és talán legismertebb sorozatgyilkosának élete ihlette, így tehát félig-meddig igaz történeten alapul. Aki esetleg nem ismeri Dahmert és tetteit, annak a következőket kell tudnia: az 1960 májusában született Jeffrey Dahmer 17 férfit és fiút ölt meg, áldozatai közül a legtöbb afrikai és ázsiai származású volt.

Egy Jeffrey Dahmer házánál emberi csontokat fotózó rendőr

Gyilkosságai során több beteges dolgot is véghezvitt, legyen az nemi erőszak, kínzás, feldarabolás, nekrofília, vagy kannibalizmus. Dahmert 1994 novemberében egy rabtársa verte agyon egy vasrúddal.

Hevesi Tamás is támogatja a pécsi horrorfilmeseket

Pécsi horrorsztori nem létezhet pécsi helyszínek nélkül. A 14 szereplőt mozgató filmben belvárosi és külvárosi szórakozóhelyek-kocsmák tűnnek fel, forgattak Szellemvárosban és Kertvárosban, de még az Irgalmasok templomában is!

Mondhatjuk, hogy mindez nem meglepő, az viszont mindenképp az, hogy a srácokat Zana „Döglégy” Zoltán, azaz Ganxsta Zolee és bandája után – akik ingyen és bérmentve adták dalukat „A Babához” – újfent támogatja egy ikonikus, közismert és méltán elismert magyar zenész. Hevesi Tamásról van szó, akit Németh József keresett meg kérésével.

– Gyermekkorom óta Hevesi Tamás rajongója vagyok, szeretem az egyéni hangját, a zenéjét, ő nem egy sokadik álceleb, hanem egy igazi művész, akinek a „Napból Hold lettem” című dala fog felcsendülni a filmben. Meglepett, hogy miután felvázoltam neki, hogy miről is szól a film, egyből belement a dologba, sőt, azt mondta, hogy megtiszteltetés, hogy a film részese lehet így – mesélte Németh József.

A pécsi mozik is vevők lehetnek a filmre

A film tehát nyáron érkezik a Horror Stories of Pécs Youtube-csatornájára, ugyanakkor jó hír és egyben hatalmas előrelépés az amatőr filmes stábnak, hogy az „Egy sorozatgyilkos naplója” esélyes lehet arra, hogy a belvárosi mozik egyikében be is mutatják. A mozik vevők az ötletre – mondta Németh József –, de a filmet természetesen szeretnék először látni. Ha arra érdemesre ítélik, akkor végre pécsi moziban nézhetünk végig egy teljes egészében pécsi horrorfilmet!