Hoppál “bejelentkezett az idősávra” – így szorították ki Pécs polgármesterét a Seiren-gyáravatóról

Május 30-án reggel a pécsi Városházán fogadta a polgármester a Seiren vezetőit

Péterffy Attila Facebook posztban mondta el, miért nem vett részt a Seiren gyáravatóján.

Szerda kora este került fel a polgármester Facebook oldalára a poszt, amiben a keddi gyáravató előzményeiről rántja le a leplet Péterffy Attila. Többek között azt írja:

  • A rendezvényen nem vett részt, és eleinte nem is szándékozott ennek okairól a nyilvánosság előtt beszélni.
  • Mivel azonban ezzel kapcsolatban egyre több kérdés érkezik hozzá, “sőt, egyre több rosszindulatú találgatás is napvilágot lát”, úgy döntött, hogy a nyilvánosság elé áll a tényekkel.
  • Úgy tudja, hogy a május 18-i állapot szerint szerepelt a meghívottak között, felszólalóként és a későbbi ceremónia résztvevőjeként is. 
  • Néhány nappal később viszont már arról értesült, hogy nem szólalhat fel az eseményen, mert az „idősávra” Hoppál Péternek van szüksége.
  • Aztán kiderült, hogy már az esemény későbbi ceremóniáin sem képviselheti a pécsieket.
  • Ezek után úgy döntött, hogy ilyen gyerekes játszmában nem vesz részt, és “elegánsan félreáll”, “megspórolva a kellemetlen szájízt annak a japán befektetőnek, akitől minden bizonnyal rendkívül idegenek az ilyesfajta kisstílű politikai húzások”

“A tények ismeretében mindenki eldöntheti, hogy ebben a nagyon mai, nagyon magyar történetben kik voltak azok, akik nyitott szívvel fordultak minden szereplő felé, és kik állnak a piti kirekesztés, a politikai erőfitogtatás és a kényszeres parancsuralom oldalán. Örömmel fogadtam el a Seiren felsővezetésének a meghívását, és a lehetőséget, hogy egy közös gyárlátogatáson vegyünk részt, ahol bemutatták – most már – közös büszkeségünket. Csakúgy, mint a városházi látogatást, ezt is nagyvonalú gesztusnak értékelem, és meg kell állapítanom, hogy – egyesekkel ellentétben – a friss befektetők már most érzik és tudják, hogy milyen a gavallér pécsiség!” – zárja posztját Péterffy Attila.

https://www.facebook.com/peterffyattilapecs/posts/pfbid044jej1JhjjxFgKqoQe3xHX5oWumKpxddfVnswf2N4jiA4bfufeGEJEEuzLkmgVLyl

Hirdetés