Imádták a pécsi zenekart Koreában!

A pécsi Mongooz and the Magnet zenekar koncertet adott a DMZ Peace Train Music Festivalon az Észak- és Dél-Korea között húzódó demilitarizált zónában, a közönség pedig odáig volt a srácoktól. 

A pécsi srácok tavaly Szöulban, Dél-Korea fővárosában léptek fel a Zandari Festivalon, és annyira elnyerték a közönség és a szervezők tetszését, hogy idén újra meghívták őket a rendezvényre, sőt az Észak- és Dél-Korea közötti demilitarizált övezetben tartott DMZ Peace Train Music Festivalra is, melyet nem titkoltan azzal a céllal hoztak létre, hogy közelebb hozzák egymáshoz a két országot.

Összesen három koncertet adtak Koreában, emellett volt idejük körülnézni és egy kicsit bulizni is

A srácok időközben hazaértek Magyarországra, a zenekar énekes-nagybőgőse Ian O’Sullivan pedig rövid élménybeszámolót tartott lapunknak.

– Mikor odaértünk a demilitarizált zónába, rengeteg katonát láttunk, de a fesztiválon egy csepp feszültséget sem lehetett érzékelni. Sőt, inkább olyan volt, mintha mindenkit boldogság-vírussal fertőztek volna meg, iszonyatosan jó, pörgős volt a hangulat és kedvesek az emberek. Még viharban is tovább buliztak az emberek, semmi nem tartotta vissza őket. Hatalmas megtiszteltetés volt számunkra, hogy meghívtak, és Pécset képviselhettük külföldön is, ráadásul egyedüli magyarországi bandaként. Valamint az is különleges volt, hogy egy nagyobb cél, az országok közötti béke helyreállításának érdekében zenélhettünk – mesélte a zenész.

Hozzátette, a bandatagok rengeteg visszajelzést kaptak, az ismerősök és rajongók egytől-egyig biztosították őket támogatásukról és éreztették, hogy velük vannak. Ez az élmény nem kis löketet adott a zenekarnak hamarosan megjelenő új kislemezük előtt.

Azért az ázsiai konyha legjavát is volt idejük tesztelni a fiúknak két fellépés között

A zenekar menedzsere, Pécsi-Szabó Dénes egy Facebook-posztban több videót és fényképet osztott meg a különleges fesztiválról:

Hirdetés