Itt a strandszezon – hétvégén nyit a Hullám!

Ha az időjárás is kegyes lesz, a tervek szerint szombaton reggel kinyit a Hullám fürdő, amelyen az utóbbi hónapokban ráncfelvarrást hajtottak végre. Kulturáltabb környezet és bővülő szolgáltatások várják a látogatókat.

Bár az időjárás néha még kicsit szeszélyes, ha a naptárra pillantunk, visszavonhatatlanul beköszöntött a nyár. Ha pedig nyár, akkor ideje elkezdeni strandolni!

Pécsett a Hullám fürdő is már felkészült a nyitásra, olyannyira, hogy június 3-án, szombaton már várja is a vendégeket. Az elmúlt években folyamatosan igyekeztek szépítgetni a strandot a létesítmény dolgozói, nem volt ez másként idén sem. A fürdő vezetőjétől, De Blasio Domenicótól megtudtuk, hogy a hullámmedence élményelemit ismét működőképes állapotba hozták, és még bővítették is azokat. A szokásos hullámzás mellett lesznek beépített „ülőpárnák”, amelyekből víz jön ki – és négy új csobogót (szakszerűen fogalmazva dögönyözőt) is kialakítottak a medencében. A tervek szerint óránként egyszer indul majd be a „hullámvasutazás, ezen kívül pedig 10-10 perces váltásban működtetik majd az ülőpárnákat és dögönyözőket.

– A lehetőségeinkhez mérten igyekeztünk még komfortosabbá tenni a Hullám fürdőt az ide látogatók számára – nyilatkozta lapunknak De Blasio Domenico létesítményvezető. – Kialakítottunk egy gyerekeknek szánt mini kosárlabdapályát, most készül egy lábtengó pálya, amelyet hamarosan szintén lehet majd használni. A strandon lesz egy óriás sakktábla, és a járófelületek jelentős részét is újraaszfaltoztuk, a régiburkolat ugyanis csúnya és balesetveszélyes volt már.

A napokban Péterffy Attila polgármester is bejárta a fürdőt, hogy személyesen győződjön meg a felújítási munkák eredményeiről.

A Hullám a tervek szerint szombaton reggel 9-kor nyitja ki kapuit. Tíz év után, idén januárban kellett emelni a belépők árán az energiaválság miatt, most újabb emelés nem lesz.

A felnőttek 1500, a gyerekek és a nyugdíjasok pedig 1000 forintért tudnak majd napijegyet venni. Lesz családi belépő is, amit két felnőtt és egy gyermek 3450 forintért válthat meg, minden további gyereknek pedig 14 éves korig 610, a fölött pedig 920 forintért lehet megvenni.

Hirdetés