Jó lesz odafigyelni erre a pécsi lányra: még csak 20 éves, de szinte mi is megirigyeltük a sikereit

Tölgyesi Viktória csinos, lelkes, nemrég töltötte be a 20-at, Pécsett él családjával, divattervezést tanult, most pedig saját tetoválószalont nyitott és hobbinak indult grafikái is egyre népszerűbbek. Lapunknak nyilatkozott arról, hogy bírja a pörgést, mik a jövőbeli tervei, sőt arról is, miképpen fogadta a család a tetoválásról szőtt álmokat. 

hirdetés
Uránia Mozi

Ha valaki még mindig azt gondolta, a tetoválás csak múló szeszély, azt most gyorsan ki kell ábrándítanunk: az emberiség egyik legmegosztóbb divatja töretlen sikernek örvend szinte minden korosztályban. Egy korábbi cikkünkben szavazást tettünk közzé arról, mely minták a legnépszerűbbek Pécsett, a válaszadók pedig a minimalista stílusú varrásokat szerették legjobban, és éppen ezek Tölgyesi Viktória kedvencei is.

Sokféle tetoválást készített már

– Mindenféle mintát nagyon szívesen elkészítek, természetesen a tervezésben is segítek, és törekszem rá, hogy minden tetoválás egyedi legyen, habár nyilván szinte lehetetlen ma már olyan motívumot választani, amit még senkire nem varrtak fel. Ugyan divattervezést tanultam, a dédimamámtól tanultam hímezni, horgolni, állandóan különböző anyagokkal foglalkoztam. Aztán tizedikben rájöttem, hogy a tetoválás az a szakma, ami igazán érdekel. Szerencsére a szüleim nagyon támogattak, mikor tavaly márciusban komolyan elkezdtem ezzel foglalkozni. Az én tetkóimat is készítő, jól ismert Magari Kristóftól kaptam az első gépemet, ezzel kezdtem gyakorlóbőrön, az első igazi munkámat pedig az ikertestvéremen készítettem el, mindketten rettentően izgultunk. Végül szeptemberben indult be igazán a dolog – fejtette ki a fiatal művész.

„Kristóf segített az elméletet elsajátítani, elmondta melyik folyadék mire való, hogyan kell használni az eszközöket. A tetoválás folyamatát azonban egyedül tanultam meg, rengeteg gyakorlással.

Azt gondolom, az egyéni stílusom most még nem alakult ki teljesen, de legjobban a minimalista motívumokat kedvelem”

– árulta el Tölgyesi Viktória, aki eddig Patacson alkotott, majd idén június első hetében nyitotta meg saját szalonját a Jókai utca 5. szám alatt.

Hozzátette, eddig egy olyan magyarországi tetoválóművészt ismert, aki sötétben világító, neonszínű festékkel dolgozik, most azonban ő is bevásárolt ebből az alapanyagból és határozott célja Pécsett is sikerre vinni ezt a típusú, örökre szóló „testékszert”. Azt is elmondta, úgy látja, most rendkívül menő szövegeket, idézeteket, illetve római számos dátumokat varratni.

Lapunknak továbbá elárulta: mikor első tetoválását varratta, nagyapja hennának hitte a mintát és valósággal sokkot kapott, amikor rájött, hogy az nem fog lekopni unokája bőréről. Mára azonban már ő sem ellenzi a dolgot, az egész család örül a lány sikerének.

Mint kiderült, amikor a koronavírus miatt tavaly bezárták a tetoválóüzleteket is, a fiatal pécsi hölgy munka és elfoglaltság nélkül maradt, így – amellett, hogy folyamatosan varrt a gyakorlóbőrökre – hobbiból elkezdett grafikákat készíteni a családja számára. Ezeket megosztotta közösségi oldalain és hirtelen olyan népszerűek lettek, hogy egy helyi nyomda megkereste és kooperációt ajánlott neki. Habár korábban nem is gondolt rá, hogy ilyesmivel foglalkozzon, lapunk megtudta a tehetséges művésztől, hogy ezt a vonalat is folytatni szeretné, szívesen készíti a különleges, kissé képregényszerű vászonképeket.

Pécs a tetkósok városa!
Hozzá kell tennünk: Pécsett rengeteg szalon van, sok professzionális tetoválóművész él és alkot a városban. Hogy csak néhányat említsünk, melyeket első klikkre találtunk: Lokál, Overside, Warrior’s INK, The InKing Tattoo Studio, AgoTattoo, Inferno, Pete Pan, Tribal, TomZone, Bende-Pintér Anita, Németh József, Jakab Viktor, Magari Kristóf, Pécsi Géza, és a többiek.