Jobbikos képviselő: a cigányok lopnak, a szobába piszkítanak, nem dolgoznak

Jakab Péter szerint a cigányok jelentős része gyümölcsöt lop, a szoba közepére piszkít és nem akar dolgozni, derül ki a HírTV birtokába került felvételről.

A Jobbik miskolci elnöke egy néhány évvel ezelőtti felvételen a cigányok értelmi képességein is gúnyolódott. A párt országgyűlési képviselőjéről nemrég olyan felvételek is előkerültek, amelyeken antiszemita kijelentéseket tesz és a homoszexuálisokat sértegeti.

Jakab Péter egy néhány évvel ezelőtti lakossági fórumon a roma felzárkóztató programokról beszélt. Ekkor utalt arra, hogy szerinte a cigányok esténként lopni járnak.

A jobbikos képviselő szó szerint a következőket mondta: „24 évvel a rendszerváltás után szerintem fel kell tenni a kérdést, hogy a cigányság jelentős része akar dolgozni? Vagy a jelenlegi segélyezési rendszerből fenn tudja tartani a maga mélyigénytelen, mert ha valaki a padló közepére piszkít, arra azt mondom, hogy mélyigénytelen, tehát lehet, hogy a számukra a segélyezésből ez a mélyigénytelen életvitel fenntartható, és ez nekik így jó, nekem nem jó, mert én élek fertőzésveszélyben, de lehet, hogy ez neki már jó.”

További részletek a HírTV oldalán, ITT olvashatóak.