Több mint egy focipálya hosszúságnyi fényfüzér, 11 fenyőfa, káprázatos ajándékok és ünnepváró programok. Az adventi időszakban érdemes egy kis ünnepi hangulatért ellátogatni a Zsolnay-negyedbe!

Felvette karácsonyi „ruháját” a negyed parkja: gyönyörű díszkivilágítás, fényhálók, jégcsapfüggönyök között sétálhatunk, melyek összesen majd’ 170 méter hosszan díszítik a sétányokat és épületeket. A Kézműves Boltok Utcájában 11 fenyőfa, míg a beltéri helyszíneken pompás karácsonyfák várják a látogatókat a hét végétől. De nemcsak a díszek segítik az ünnepre hangolódást!

A Zsolnayak karácsonya

Hogyan zajlott a karácsony a Zsolnay család köreiben? Mik voltak az ünnepi hagyományok az 1800-as években? Szeretettel várunk mindenkit az ünnepi tárlatvezetésen, ahol korhű ruhába öltözött idegenvezetőink kalauzolják el a látogatókat a Zsolnay Aranykora Gyugyi-gyűjteménybe.
Időpontok: 12. 16. 15.00 | 12. 29. 15.00
További információk ITT!

Karácsonyváró foglalkozások

Karácsonyi mézeskalácsdíszítés, játszóház, díszkészítés, óriásfraktál-karácsonyfa építés és harangjáték várja az érdeklődőket a Herkules műhely ingyenes karácsonyváró foglalkozásán december 9-én.
További információk ITT!

A betlehemi csillag nyomában

Az előadás a híressé vált eseményről szól, mely szerint a Napkeleti Bölcsek számára égi jelenség mutatta meg Jézus Krisztusnak születését Betlehemben. Vajon mi lehetett ez a jelenség? A planetárium időgépével felidézi az ókori égboltot, bemutatja az égitestek akkori állását és a ma ismert elméleteket.
További információk ITT!

Karácsonyi akció a legpécsibb ajándékra!

Decemberben 15 százalék kedvezménnyel vásárolhatók Zsolnay porcelánkészletek, eozintárgyak és ékszerek a Zsolnay Shopban!
További információk ITT!

(x)

Hirdetés