Kulcsár Árpád: a bennmaradás a cél

A PMFC nagy pofont kapott a Kazincbarcikától hazai pályán, a bajnoki után a pécsiek vezetőedzője arról beszélt, hogy a bennmaradásért kell küzdeni csapatának.

A Siófokkal szembeni szezonnyitó után joggal számíthatott arra a pécsi a publikum, hogy a PMFC a Kazincbarcika ellen is támadó szellemben lép majd pályára. Ehhez képest ezúttal más arcát mutatta a Munkás. Bár nagyjából egy órán át mezőnyfölényben futballozott Kulcsár Árpád együttese hazai pályán, igazán nagy helyzetek ezúttal nem tudott kialakítani a Pécs. És bár egészen a 61. percig nem volt benne a meccsben, hogy a vendégek szereznek vezetést, mégis így alakult a dolog. Sőt, Pinte fejese olyannyira megfogta Helesfayékat, hogy bő 6 perc leforgása alatt kaptak még két gólt – így a Barcika végül tükörsima győzelmet ünnepelhetett Újmecsekalján.

Talán nem is véletlen, hogy a Munkás mestere nem volt felhőtlenül boldog a találkozó után. Bár komolyabb kritikával saját csapatát nem illette – fiatal, saját nevelésű játékosait még meg is dicsérte –, arról szót ejtett, hogy milyen célokért küzdhet együttese a tavasszal, ennek pedig a PMFC drukkerei biztos nem fognak örülni.

– Egy 3-0-s hazai vereség után minden csak magyarázkodásnak tűnhet – mondta a meccs után Kulcsár. – Már az előző mérkőzésen is volt egy tíz perces rövidzárlatunk, most ugyanez történt, a 60. perctől jött egy rövidzárlat, amit az ellenfél kihasznált, rúgott három gólt nyolc perc alatt. Az őszhöz képest abban léptünk előre, hogy megvannak a helyzetink, viszont ez azzal jár, hogy nyíltabbak vagyunk, most is volt olyan gól, amit azért kaptunk, mert jobban ki voltunk nyílva. Minden mérkőzést úgy fejezünk be, hogy három-négy fiatal van a  pályán, akik nagyon tehetségesek és jó teljesítményt is nyújtanak, de látni kell, hogy nekünk most a bentmaradás lesz a cél, úgy néz ki.

Tegyük hozzá, bár így kimondva talán fájdalmasak Kulcsár szavai, de csak azt jelzik, hogy a PMFC vezetőedzője tisztában van a realitásokkal. Azt ugyanis a vak is látja, hogy érdemi erősítés nélkül jelenleg valóban nem lehet ennél merészebb célokat meghatározni.

PMFC–Kazincbarcika 0-3 (0-0)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 20, forduló. Pécs, 300 néző. V.: Gaál Ákos (Király, Kiss).
PMFC: Helesfay – Terbe, Takács Zs., Pejovics, Majnovics – Hudák (Tóth-Gábor, 63.), Szeles (Bachesz, 75.) – Harsányi (Vas, 60.), Bukovics, Miknyóczki – Rácz B. (Szabó M., 75.) Vezetőedző: Kulcsár Árpád.
Kazincbarcika: Tóth B. – Székely (Ternován, 20.), Szekszárdi, Heil, Papp (Dobozi, 70.), Kotula – Csatári, Kártik (Pekár, 70.), Süttő (Csilus, 78.) – Pethő (Gante, 78.), Pinte. Vezetőedző: Csábi József.

Gólok: Pinte (61.), Pethő (63.), Csatári (67.).

További eredmények:

Budafok–Gyirmót 1-3
Győr–Csákvár 2-1
Bp. Honvéd–Nyíregyháza 1-1
Mosonmagyaróvár–Vasas 1-3
Soroksár–BVSC 2-1
Haladás–Kozármisleny 1-1
Szeged–Ajka 0-2
Tiszakécske–Siófok 1-3

Hirdetés