Mellár szerint idegen népesség betelepíthető?

Szerdán négyötödös többséggel fogadta el az Országgyűlés az alaptörvény hetedik módosítását, amely szerint az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be. Öten szavaztak nemmel, köztük a migrációt korábban nyilatkozataiban támogató, majd nem támogató Mellár Tamás, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség tagja – írja a Pécsi Újság.

Az összes országgyűlési képviselő kétharmadának támogatását igénylő jogszabályt 159 igen, öt nem szavazattal hagyta jóvá a parlament, ami négyötödös többséget jelent.

A módosításra igennel szavazott a Fidesz és a KDNP frakciója mellett a Jobbik, valamint Dúró Dóra független országgyűlési képviselő és Ritter Imre nemzetiségi képviselő.

Nemmel voksolt az LMP-ből való kilépését frissen bejelentő Hadházy Ákos és a Párbeszéd-frakció négy tagja, köztük a Pécsett – akkor még függetlenként – mandátumot szerzett Mellár Tamás, aki 11 nap után belépett a Párbeszéd frakciójába, így az MSZP főszövetségesének lett a tagja.

A politikus korábban nyilatkozataiban előbb a bevándorlás mellett, utóbb az ellen foglalt állást, azt is mondta többek között, hogy „keményebben ellenzi a bevándorlást, mint a Fidesz” – úgy látszik, ismét változott az álláspontja.

Az MSZP és az LMP előre jelezte, hogy nem vesz részt a szavazáson, így távol maradt a voksolástól Tóth Bertalan és Hohn Krisztina is, valamint a DK-s képviselők sem nyomtak gombot.

Hirdetés