Nagy cirkusz lesz, de regisztrálnunk kell!

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a pécsi városi gyereknapot. A rendezvény a szokott helyszínen, viszont nem megszokott programokkal várja az érdeklődőket május 26-án, 10 és 18 óra között. 

Az idei városi gyereknap legnagyobb szenzációja az Eötvös Cirkusz több ingyenes előadása lesz a pécsi Expo Centerben.

Május 26-án, szombaton 10 órától nyitja meg kapuit a rendezvény. A programhoz 3 cirkuszi produkció és többek között zsonglőr workshop is tartozik majd. A cirkuszi műsoroknak 11, 14 és 16 órakor ad helyet az ottani Zsolnay terem.

Ezek mellett a szokásos kreatív foglalkozások, kinti ételudvar, sportprogramok, arcfestés, ugrálóvár, különböző bemutatók és kitelepülők is elérhetőek lesznek. Az aranyos kisállatok kedvelői egész nap fotózhatják és megsimogathatják a cirkusz bébioroszlánját. További információk és a regisztráció menete ITT olvasható. A regisztrációs űrlapok internetes linkjét május 17-én, csütörtökön teszik közzé a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. oldalán, ITT. A regisztrációt a korlátozott férőhelyek megtelte után – de legkésőbb május 23-án, szerdán délelőtt 10 órakor – automatikusan lezárják.

Nagyon fontos szem előtt tartani, hogy a cirkuszi előadásokon való részvételhez előzetes regisztrációra van szükség! A többi gyereknapi programon regisztráció nélkül is részt vehetünk.

A Pécsi Gyereknap kapcsán a részletekről, programokról sajtótájékoztatót tartott Páva Zsolt polgármester és Szentgyörgyi Dávid, a szervező Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója. Mindketten örömmel vették, hogy sok pécsi, főleg városi üzemeltetésű cég csatlakozott a megvalósításhoz támogatóként, kiállítóként.

Szentgyörgyi Dávid szerint nagyon izgalmas és egyúttal nehéz feladat volt a program tematikájának összeállítása. A cirkusz varázslatos világát igyekeznek elhozni a pécsi családok számára, erre pedig a legendás Eötvös Cirkusz tökéletesen alkalmas.

Pécs polgármestere hangsúlyozta, nemcsak az oktatás és a nevelés fontos, hanem az is, hogy milyen kikapcsolódást és programokat tudnak adni a gyerekeknek, ezért is igyekeznek változatos és folyamatosan megújuló rendezvényeket szervezni számukra.

Íme egy kis kedvcsináló galéria a tavalyi gyereknapról: 

Hirdetés