Nincs változás: a NER helyi partizánjai és lakájmédiájuk továbbra is a pécsiek pénzén élősködve hazudnak a pécsiek szemébe. Nincs változás abban sem, hogy a valóságot a legritkább esetben sem sikerül eltalálniuk. Ahogy a felvetett témákban sincs változás: újra és újra ugyanazokkal a hazugságokkal traktálják a pécsieket, így a Pécs Jövője Frakciószövetség újra és újra össze tudja szedni, hogy mi is történik valójában Pécsett. Íme legújabb álhírgyűjtésük a 7. hétről.

 • Közgyűlés: elfogadta a város költségvetését a pécsi közgyűlés. A fontos döntésekkel tarkított ülésről a NER-szolgamédia is hírt adott, a valóság teljes mellőzésével. Hiába állítják ugyanis folyamatosan ezek ellenkezőjét, a valóságban a pécsi városvezetés
 • Adósság: hiába ismételgeti a lakájmédia hétről hétre, attól még nem lesz igaz a város eladósításáról szőtt fideszes történet. Sőt, éppen az ellenkezője történik, ahogy az a most elfogadott városi költségvetésből is látszik, hiszen Pécs idén szabadul meg a Fidesz-ÖPE tandem által örökül hagyott 8,5 milliárdos állami hitel béklyójától, és válik ezáltal újra szabad várossá.
 • Hitel: Láthatóan továbbra sem tud különbséget tenni a Fidesz-ÖPE páros a fejlesztési és a működési hitel között, ami megmagyarázza, hogy miként is sikerült 10 év alatt kétszer is csődbe vezetniük a várost. A jelenlegi városvezetés 2019 ősze óta nem vett fel működési hitelt, és most arról is határozatot hoztunk, hogy a jövőben sem vesz fel működésre fordítható hitelt az önkormányzat. A fejlesztési célú hitelről pedig már elmondtuk: csak olyan célra fordítjuk, ami megtérül.
 • Átláthatóság: hiába igyekszik a titkosított korrupciós ügyek kormányának helyi médiatagozata mutyival gyanúsítani a pécsi polgármestert, a valóságban semmi rendkívüli, pláne törvénytelen nincs abban, hogy a polgármester bizonyos keretösszegig saját hatáskörben hoz szükség esetén azonnali döntéseket, amelyekről utólag beszámol a képviselőtestületnek. A nyilvános előterjesztés, a beszámolási kötelezettség és a számonkérhetőség csak a megyei lap szerzőjének jelent mutyit, a valóságban ezek inkább az átláthatóságot erősítik.
 • Mandulás: Hiába próbálják meg az ellenkezőjét állítani, a városvezetés által visszaszerzett Mandulásnak immár van gazdája, ennek köszönhetően megkezdődött a terület rendbetétele.
 • Vagyon: érthetetlen módon a szegedi gigaberuházás és a pécsi polgármester vagyonbevallása között von párhuzamot a megyei NER-lap cikkírója, továbbra is a már ezerszer cáfolt hazugságokat ismételgetve:
  • a polgármester hivatali autója a valóságban egy négyéves Skoda;
  • a polgármester – korábbi – befektetései a valóságban nem jelentenek pénzt, mivel nem adta el őket.
  • a kátyúk felszámolását pedig éppen idén kezdi meg a városvezetés egy összesen 1,7 milliárd forintos közlekedésbiztonsági és útfelújítási beruházás-csomaggal – ezzel számolva fel a Fidesz-ÖPE duó legkárosabb adósságát, azt, hogy 10 évig érdemben egy fillért sem költöttek a pécsi utak javítására.
 • Zebra: Apropó, közlekedésbiztonsági beruházások – szerintünk igenis nagy hír, hogy immár közel 30 pécsi gyalogátkelőhelynél javított a Biokom a zebrák közvilágításán. Megígértük, megcsináltuk: a Tiborcz-lámpák veszélyes sötétje helyett a gyalogosok nagyobb biztonsága érdekében javítottunk a zebrák megvilágításán.
 • Misina: Ha már levillogni nem sikerült a projekt sikerét, azért a Misina Tetőpont átadójáról készített tudósításokból ügyesen kimaradt a polgármester lényegi mondandója. Az, hogy ezt a remekül sikerült fejlesztést a pécsiekkel folytatott párbeszéd alapozta meg, és a pécsiek többségének akaratával egyező beruházás valósult meg. Különösen értékes ennek a projektnek a sikere, ha visszaemlékszünk arra, hogy a Fidesz-ÖPE páros egy olyan romhalmazt hagyott hátra a Misina-tetőn, ami nemcsak teljesen reményvesztett volt, de hűtlen kezelés gyanújával még büntetőfeljelentést is eredményezett 2021-ben. Ebből hoztuk ki a legtöbbet: a pécsiek akarták, mi megépítettük – ez a jelenlegi városvezetés fejlesztési törekvéseinek lényege, azaz a pécsiek döntsenek arról, hogy milyen fejlesztések és hogyan valósuljanak meg.
 • Reptér: Brutális tudatmódosító szer hatása alatt születhetett a cikk, ami a márciustól újrainduló menetrendszerinti repülőjáratok hátteréről fest a kormányzati propagandába remekül beilló, de a valóságtól igen távoli képet. A valóságban ugyanis sem a CIA-nak, sem a Fidesznek nem volt köze a Münchenbe és Máltára induló járatokhoz, azt ugyanis a városvezetés kérésére a pogányi repülőtér menedzsmentje hozta tető alá.
 • Városüzemeltetés: Bájos, amikor arról akarja meggyőzni a NER-média a pécsieket, hogy a leírt hazugságoknak higgyenek inkább, mint a saját szemüknek. Hiába állítják ugyanis az ellenkezőjét, a valóságban a jelenlegi városvezetés jobb gazdája Pécsnek, mint a 2019 előtti Fidesz-ÖPE csapat. Ez látszik egyebek közt a parkmegújítási program eredményein, a Vidámpark megújításán, vagy éppen a játszóterek állapotán egyaránt.
 • Homlokzat: Hiába igyekszik a megyei lap permanens Pécs-pocskondiázó szerzője befeketíteni az önkormányzatot, a valóságban a város a tulajdoni részesedésének megfelelő mértékben partner a leromlott állapotú társasházak felújításában – amennyiben a társasház többi tulajdonosa is vállalja a felújítással járó költségeket.
 • Parkoló: Továbbra is a Fidesz megvalósíthatatlan vágyálmait igyekszik népszerűsíteni a megyei lap a kertvárosi parkolás kapcsán, pedig a valóságban a jelenlegi városvezetés nem ígérget, hanem cselekszik. Csak tavaly mintegy 100 hellyel bővítettük a városrész közterületi parkolóinak számát, és továbbiakat is tervezünk. Tudják, megígértük, megcsináljuk.

A Fidesz-ÖPE pécsi hazugságszámlálója 2024 hatodik hetét követően: 104/300.

Pécs Jövője Frakciószövetség

Hirdetés