Ma több helyen is emlékeznek a 65 ével ezelőtt kitört magyar forradalomra Pécsett.

11 órakor a Színház téri Munkástanácsok Emlékművénél tart megemlékezést és koszorúzást a pécsi önkormányzat. Bélavári Ferenc, a Munkástanácsok országos Szövetsége Raipari Tagozatának elnöke mond beszédet.

17.30-kor a 48-as téren lesz megemlékezés és koszorúzás, ünnepi beszédet mond Péterffy Attila polgármester. Közreműködik a Philharmonic Brass Quintet.

Este hét órakor ingyenes ünnepi hangverseny kezdődik a Kodály Központban Esszencia címmel, melyen a népzene, a klasszikus zene és a jazz „találkozik” fantasztikus magyar előadók tolmácsolásában. Előtte Pécs polgármestere köszönti az egybegyűlteket. A koncerten való részvétel ingyenes, de regisztárcióhoz kötött, amit a www.kodalykozpont.hu oldalon, vagy személyesen a Kodály Központ infopontján lehet megtenni.

Nem lesznek járványügyi korlátozások október 23-án

Budapesten ma egy hivatalos, Orbán Viktort is felvonultató állami, és egy ellenzéki ünnepség is lesz, utóbbin beszédet mond egy Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje és Dobrev Klára is. A két rendezvény ráadásul egymástól nem lesz túl messze.

Október 23.: Az út egyik végén Orbán, a másikon Márki-Zay és Dobrev fog beszédet tartani

Hirdetés