Óriási meccsen nyert idegenben a PVSK, amely egy lépésre került a feljutáshoz

Az NKA Pécs és a PVSK-Veolia eddigi legpontgazdagabb meccsét a Panthers nyerte meg idegenben, amely így elvette a Rátgéber Akadémia pályaelőnyét a fináléban.

hirdetés
Uránia Mozi

Mintha az égiek is tudták volna, hogy az NKA Pécs–PVSK-Veolia kosárdöntő harmadik meccse rendkívül fontos, hiszen minden összeesküdött, hogy a lehető legtovább feszítse a húrt a kezdés előtt. Az igen hosszadalmas csapatbemutatás, majd a napokban elhunyt Gyenge András emlékére megtartott gyásszünet  után ugyanis újra kezdhette a bemelegítést a két együttes, valami ugyanis nem stimmelt az NKA Aréna eredményjelzőjével. (Frissítés: később az NKA sajtósa jelezte, hogy nem az eredményjelzővel volt gond, hanem a digitális jegyzőkönyvet jelentkeztette ki a rendszer valamiért, ezt kellett megoldani).

A kezdés előtti kényszerszünet nagyon nem tett jót a sérüls miatt hiányzó Kerpel-Froniust nélkülöző NKA-nak, a PVSK ugyanis villámrajtot vett. Az első szűk három percben olyan könnyedén szerzett kosarakat Szrecsko Szekulovics együttese, hogy talán még saját szukrolóik sem akarták elhinni. Nagyon gyorsan tízpontos előnybe került a Panthers, és ezt gyakorlatilag a teljes első negyedben tatotta is. Ugyan Melegék a játékrész második felére már összekapták magukat, így is 30-22-re nyerték a vendégek az első tíz percet.

Aztán Ivica Mavrenski jó érzékkel leültette a padra Meleg Gergőt és Nemanja Djordjevicset is, a helyükre beálló fiatalok pedig alaposan megpörgették a második negyedet. Igaz azért a PVSK így is őrizte előnyét, de érezhető volt, hogy itt már az NKA volt lendületben. A félidő végéhez közeledve pedig egyre közelebb is férkőztek. Djordjevics hármasa már azt jelentett, hogy egyetlen pontra olvadt a Párducok vezetése, de az utolsó momentum Tóth Norberté volt, így 44-47-tel mehettek pihenőre a csapatok.

A harmadik negyedtől aztán már nem tartalékolt egyik edző sem, a rendelkezésre álló legjobbak voltak fent a pályán – ezen az estén azonban úgy tűnt, hogy ezúttal a PVSK-ban van több kiemelkedő teljesítmény. Amikor kicsit megtorpant volna a vendéggárda, és az NKA kezdte volna elhinni, hogy lehet keresnivalója, mindig elő tudott lépni valaki az árnyékból a Párdiucoknál. Halász például olyan higgadtan dobálta a hármasokat, hogy attól bizony a jó 1200 főnyi hazai szurkoló azonnal elcsendesedett. A játékrész végéhez közeledve volt már 11 pont is a Panthers előnye, de Kollárék rendre adtak egy kis morzsát a hivatásos kétkedőknek, és az utosló tíz perc előtt visszajöttek hétre.

A záró felvonás pedig remekül is indult a hazaiaknak, hiszen védekezésben úgy tűnt, megvan az ellenszer a PVSK játékára. A vendégek jó három percen át alig tudtak pontot szerezni, de az NKA így is „csak” egyre tudott feljönni. Az egyenlítés, pláne a fordtítás nem akart összejönni. Az elképesztően feszült hangulatú hajrában is még futottak az eredmény után, ez pedig láthatóan tetszett Halászéknak, akik a meccs végéhez közeledve ismét előkapták barvúr-kosaraikat. Ez pedig végül győzelmet ért a PVSK-nak!

A Panthers 2-1-re vezet, azaz pénteken a Szamosi Nándor Sportcsarnokban, saját közönsége előtt akár le is zárhatja a finálét Szrecsko Szekulovics együttese.

NKA Pécs–PVSK-Veolia 92-95 (22-30, 22-17, 17-21, 31-27)
Kosárlabda-NB I. B Piros csoport. NKA Aréna, 1300 néző.
NKA Pécs: LADOS 19, Kovács P., Kollár 12/3, Meleg 10, DJORDJEVICS 21/12. Cs.: BENKE 13,  Meszlényi 5, Rátvay 10, Scherer 2. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.
PVSK-Veolia: HALÁSZ 19/9, HARLER 22/3, Molnár M. 11/3, Bíró O. 8/3, HORTI 15/3. Cs.: Tóth N. 4, Németh A. 2,  ANTÓNI 14/9, Takács D. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Fotó: Rónási Márton / PVSK