Sztrájkmenetrend a Tüke Busznál: biztosítják az elégséges szolgáltatást

Törvényi kötelezettségének eleget téve közzétette a Tüke Busz az elégséges szolgáltatást biztosító menetrendet a február 27. (kedd) és 28. (szerda) napokra tervezett autóbusz-vezetői sztrájk idejére. Mutatjuk a társaság közleményét:

A sztrájkkal érintett napokon is prioritásként kezeljük a város ipari parkjaiban működő, illetve a kiemelt foglalkoztatók dolgozóinak a műszakváltásokhoz igazodó munkába- és hazajutását. Törekszünk arra, hogy a pécsieket minden lehetséges felületen pontos információkkal lássuk el ebben a két napban is.

A sztrájkkal érintett két munkanapon az elégséges szolgáltatás tekintetében a Személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény és a Sztrájkról szóló 1989. évi VII. törvény 4. § rendelkezéseinek kell megfelelni, ami különbséget tesz a sztrájkkal érintett első és az azt követő tovább napok elégséges szolgáltatásainak meghatározásában.

  • Február 27-én, (kedden) a normál menetrendben 1884 járat közlekedne. A sztrájkmenetrendben az elégséges szolgáltatás 1738 járat indításával (a normál menetrendhez képest összesen 146 járattal kevesebbel) biztosítható.
  • Február 28-án, (szerdán) a normál menetrend szerint ugyancsak 1884 járat indulna, a sztrájkmenetrendben az elégséges szolgáltatás ezen a napon 1363 járat indításával (a normál menetrendhez képest összesen 521 járattal kevesebbel) biztosítható.

A pécsiek pontos tájékoztatása érdekében:

  • minden buszmegállóba figyelemfelhívó tájékoztatást helyeztünk ki, amelyen az ügyfélszolgálat telefonszámát (hívható: hétfőtől-péntekig 72/510-992), a diszpécserszolgálat telefonszámát (hívható: a 72/224-654-es számon) és a weboldalunk címét is feltüntettük;
  • a sztrájkmenetrendet közzétettük a Tüke Busz Zrt. honlapján (www.tukebusz.hu), és a társaság közösségi oldalán egyaránt;
  • továbbá a Google térképalkalmazás útvonaltervezőjét is frissítettük a sztrájkmenetrenddel és figyelemfelhívással, így azok is pontosan meg tudják tervezni utazásukat, akik ezt az alkalmazást használják.

Köszönjük utasaink türelmét és megértését!

Tüke Busz Zrt.

2024. február 23.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés