Újabb két pécsi óvodában rendeltek el oktatási szünetet a járvány miatt

A Városközponti Óvoda központi óvodájában és a Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár utcai Tagóvodájában is egy-egy munkatárs kapta el a koronavírus-fertőzést. A kontaktkutatás eredményeként három óvodai csoport, összesen 50 gyermek és további négy dolgozó került hatósági járványügyi megfigyelés alá – közölte a pécsi önkormányzat.

hirdetés
Uránia Mozi

A Városközponti Óvoda Budai Nagy Antal utcai központi óvodájában az egyik dolgozó pénteken délután kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét. Kontaktkutatás eredményeként a fertőzött munkatárs két közvetlen kollégája, valamint az egyik csoport 16 gyermeke került hatósági karanténba. A csoportnál az Oktatási Hivatal rendkívüli oktatási szünetet rendelt el március 4-ig.

A Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár utcai Tagóvodájában az egyik dolgozóról hétfőn igazolódott be, hogy elkapta a fertőzést. A kontaktkutatás eredményeként a megbetegedett munkatárs két közvetlen kollégája, valamint két óvodai csoport, összesen 34 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá. A két csoport esetében az Oktatási Hivatal március 7-ig rendelt el rendkívüli oktatási szünetet.

A karanténba nem került gyermekek részére mindkét intézmény biztosítani tudja az ellátást. A fertőzéssel érintett csoportszobák fertőtlenítő nagytakarítását elvégezték.

Utoljára múlt héten számoltunk be a koronavírus-járvány miatt bezáró nevelési intézmények ideiglenes bezárásáról, EBBEN a cikkben. Sőt, ma több általános iskolából is értesültünk róla, hogy a vírus miatti kényszerszünetet tartanak

Kiemelt képünk illusztráció.