Ütős évad vár a jazz rajongóira Pécsen

Az immár 23 éve működő Metronóm Jazz Klub a legjobb zenészeket hozza Pécsre idén is. Érkezik Vörös Niki, ifj. Szakcsi Lakatos Béla, Boggie és sokan mások! A Zsolnay Örökségkezelő NKft. ajánlója következik.

A pécsi klub olyan minőségi branddé vált, amiben megbíznak a jazz kedvelői és állandó rajongótábora alakult ki, de mindig érkeznek új érdeklődők is, akik most ismerkednek a műfajjal. A havi rendszerességgel jelentkező koncertsorozat során a Zsolnay-negyedben minden alkalommal más stílus kap helyet. Mutatjuk az idei szezont!

Tálas Áron Trió

március 8., 20.00

A Junior Prima-, Gramofon- és Artisjus-díjas, a jazzma.hu és a jazz.hu olvasói által is több alkalommal is a legjobb hazai billentyűsnek ítélt Tálas Áron sokoldalúsága közismert. A zenekar egyéni hangzásvilágot alakított ki, melyben tetten érhetők népzenei és klasszikus zenei hatások is a jazz harmóniai, ritmikai elemei mellett.

Gáspár Károly Trió feat. Gereben Zita

április 18., 20.00

Gáspár Károly zongorista a hazai jazzélet egyik meghatározó szereplője. Triójával saját kompozíciókat és jazz-standardeket egyaránt műsoron tartanak. Zenéjük friss és előremutató, romantikus és esztetizáló, ugyanakkor tiszteletben tartja a mainstream jazz hagyományait.

Szakcsi Jr. Renaissance

május 8., 20.00

A formáció az igényes jazz harmóniavilágát megtartva modern jazzt játszik populáris formában. Fúziós zene ez, mely nagy hangsúlyt fektet a dinamikára. Repertoárjuk a műfaj különböző korszakaiból ad ízelítőt, de a klasszikus zene romantikus és modern témái is felbukkannak. A formáció az énekhangra épül, amely inkább hangszerként funkcionál.

Vörös Niki New Project

június 20., 20.00

Vörös Niki saját szerzeményei a blues, a rock és a jazz elemeit ötvözik. A dalokat Niki markáns, palástolatlan érzelmeket kifejező, szenvedélyes előadásmódja határozza meg, kiegészülve a magyar zenei élet kiemelkedő muzsikusainak energikus, egyedi játékstílusával.

Szőke Niki Quintet

július 18., 21.00

A montreux-i versenygyőztes, Junior Prima-díjas Szőke Nikoletta az ország egyik legnépszerűbb jazzelőadója. A hazai koncerttermek és fesztiválok mellett nagy sikerrel lépett fel New Yorkban, Tokióban, Brüsszelben, Koppenhágában, Londonban és Berlinben is, énekelt többek között Michel Legrand-dal, Bobby McFerrinnel, Kurt Ellinggel és Gregory Hutchinsonnal.

Boggie – Maradj még turné

augusztus 15., 21.00

Csemer Boglárka Boggie Fonogram- és Hangvilla-díjas előadóművész. Tíz éve Parfüm című dalával és az ahhoz készített bravúros videóklippel bejárta a világot. Ő képviselte hazánkat a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon, de fellépett már a ZAZ előzenekaraként is.

Bágyi Balázs Visegrád Jazz Band

szeptember 12., 20.00

A projekt zenekar egy V4-es pályázatnak köszönhetően jött létre, tagjai az egyes országok kimagasló művészei.

Subtones

október 17., 20.00

A Subicz Gábor trombitás által alapított Subtones Magyarország egyik legizgalmasabb szupergroupja, ami közönségkedvenc koncertzenekarrá vált a hazai jazzpop-szintéren.

Dés András Mash trió

november 14., 20.00

Mahan Mirarab iráni gitáros és a magyar ütős, Dés András örömzenéléséből született formáció, akik előtt új perspektívát nyitott Vincent Pongrácz osztrák klarinétos csatlakozása.

Hofecker Dániel – Next day sextet

december 5., 20.00

A pécsi Hofecker Dániel a fiatal zenészgeneráció egyik legtehetségesebb jazz-zeneszerzője, hangszerelője, trombitaművésze.

A koncerteknek a Zsolnay-negyed ad otthont. További részletek ide kattintva olvashatók.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés