Megjelentek a parlament honlapján a képviselői vagyonnyilatkozatok. Megnéztük a két pécsi országgyűlési képviselő által beadott dokumentumot. Hoppál Péter nevén már nincs pécsi lakás, vett viszont egy újabb budapesti ingatlant a meglévő mellé. Mellár Tamás megvált autójától, bankbetétje pár százezer forinttal csökkent, állampapírban tartott vagyona körülbelül ugyanennyivel nőtt.

Hoppál Péter

Hoppál Péter ingatlan és ingó vagyona is jelentősen változott egy év alatt. Már nincs a nevén pécsi lakás, vásárolt viszont egy 68 négyzetméteres budapesti társasházi lakást 12 négyzetméteres autóbeállóval a IX. kerületben. Az ingatlan száz százalékban az övé.

Ajándékozás révén szintén tavaly lett az 1/1-es tulajdonosa egy tésenfai 5000 négyzetméteres teleknek, amin egy lakóház is van, hogy mekkora, azt a vagyonbevallás nem írja.

Már tavaly is szerepelt vagyonbevallásában egy 1000 négyzetméteres pécsi telek és egy 69 négyzetméteres budapesti, III. kerületi társasházi lakás, amihez teremgarázs-beálló is tartozik. Mindkét ingatlannak fele részben tulajdonosa a képviselő.

Hoppál állampapírban lévő vagyona jelentősen csökkent, megjelent viszont a bevallásban 250 darab OTP-részvény majdnem 12 millió forint értékben.

Takarékbetétben 12 millió forintja van, ami jelentős csökkenés tavaly óta, ezen kívül 10 millió forint pénzintézeti követelést tüntet fel a dokumentum.

Felére csökkent a képviselő lakáshitele is egy év alatt: tavaly még 30, idén 15 millió forintos tartozásról adott számot.

Hoppál egyébként tavaly májustól egészen idén január 31-ig képviselői fizetése mellett államtitkárként is kapott javadalmazást. Utóbbi pozíciójából leváltották, de nem hagyták az út szélén, kormánybiztos lett. (PONTOSÍTÁS: első körben csak miniszteri biztos lett a politikus, de állítása szerint ősztől kormánybiztos lesz.)

Itt található a fideszes politikus vagyonnyilatkozata.

Mellár Tamás

Mellár Tamás ingatlanvagyona nem változott, megvan a zengővárkonyi háza, és Alsónyéken is megmaradtak az ingatlanjai (ház, szántó, szőlők).

Állampapírban lévő hétmilliós vagyona 300 ezer forinttal nőtt, bankbetétje (számlakövetelése) körülbelül ugyanennyivel csökkent, jelenleg fél millió forint. „Más szerződés alapján fennálló pénzkövetelése” 9,6 millió forint. A képviselő nyilatkozatában feltüntetett 120 ezer forint készpénzt is.

Mellár Tamás nevén már nincs autó, megvált 2005-ben vásárolt VW Golfjától.

Itt található a független képviselő vagyonnyilatkozata.

Hirdetés