19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálGazdaságTovább terjeszkedik a Király utcában a NER-lovagnak tartott pécsi üzletember, övé lesz...

Tovább terjeszkedik a Király utcában a NER-lovagnak tartott pécsi üzletember, övé lesz a Palatinus is

Az Aranyhajó Fogadó és az alatta lévő volt Dóm és Massimo éttermek után a Palatinust is megvásárolja Czéh-Tóth Márk pécsi vállalkozó.

A pécsi Czéh-Tóth Márk érdekeltségébe tartozó cég vásárolja meg az országszerte szállodákat üzemeltető Danubius Zrt.-től Pécs ikonikus hotelét a Király utcai Palatinust – erről juttatott el közleményt lapunkhoz a Danubius Zrt.

Mint írják, „a Danubius Zrt. megállapodást kötött a Hotel Palatinus Kft. és HotelKer
Szállodaüzemeltető Kft. társaságokkal a pécsi Palatinus Hotel eladásáról. A vevők
továbbra is szállodaként fogják üzemeltetni a Palatinust, az épület tervezett
felújításával annak régi fényét kívánják visszaállítani, a szálloda munkavállalóit pedig
átveszik”.

A közlemény idézi a vevő társaságok képviselőjét, dr. Czéh-Tóth Márkot. Az ismert pécsi üzletember azt mondja: „A szálloda folyamatos fejlesztésével és tervezett felújításával
új tereket szeretnénk megnyitni a helyi kulturális és turisztikai élet számára, hozzájárulva
ezáltal a város és a régió turizmusának fejlődéséhez is. Hisszük, hogy Pécs és térsége –
ideértve különösen a Mohács-Villány-Siklós-Harkány-Orfű tengely kincseit – még sok
lehetőséget rejt magában mind a belföldi, mind az idelátogató külföldi vendégek számára.”

A nyilvános cégadatbázisok szerint mind a két említett cég Czéh-Tóth Márk érdekeltségébe tartozik.

Czéh-Tóth Márkról a 24.hu írt 2017-ben részletes portrét A pécsi trafikkirály megint belenyúl az ingatlanbizniszbe címmel. A cikkben Czéh-Tóthot Hamar Endre barátjaként említik, akinek közös cége volt korábban Orbán Viktor kormányfő vejével, Tiborcz Istvánnal. Ahogy fogalmaznak: „szépen terebélyesedik a trafik-, felszámoló-, építőipari- és ingatlanüzletbe egyaránt berobbant Czéh-Tóth céghálója”.

A Czéh-Tóth-birodalom terjeszkedéséről legutóbb a Szabad Pécs írt Összejöhet végre az exkluzív pécsi belvárosi szálloda Tiborcz István barátjának címmel.

A lap annak járt utána, kinek volt igazán nagy biznisz a pécsi Aranyhajó Fogadó és az alatta lévő egykori Dóm és Massimo éttermek adásvétele, az eladó egykori fideszes önkormányzatnak vagy a vevő Czéh-Tóth Márknak. Annyit elárulunk, hogy a szerző arra a következtetésre jut, hogy nem az önkormányzatnak.

Az Aranyhajó és a Palatinus egyébként egymás tőszomszédságában állnak a Király utcában.

A Szabad Pécsnek tavaly Czéh-Tóth Márk megerősítette, hogy szeretnének állami pályázati pénzeket szerezni szállodafejlesztésre.

A közleményben azt írják, „a társaságok közötti munkamegosztás szerint a Hotel Palatinus Kft. a szállodának helyt adó ingatlan vevőjeként a jövőben az épületek fejlesztéséért, illetve a különféle funkciójú helyiségek bérbeadás útján történő hasznosításáért, a HotelKer Szállodaüzemeltető Kft. pedig a 100 szobás Palatinus Hotel és a szomszéd ingatlanon kialakítandó 29 szobás Nick Hotel hosszú távú üzemeltetéséért felel.”

Az Aranyhajó-Dóm-Massimo hármas tehát a múlt, a Nick Hotel a jövő. A Palatinus pedig az ígéretek szerint tovább működik szállodaként.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő